Cele mai eficiente metode de detoxifiere!

Corpul uman are capacitatea de a elimina singur toxinele, dar din cauza alimentaţiei, a stresului şi a poluarii aerului, acest proces devine anevoios. De aceea, este bine să ajutăm organismul.

Iată trei dintre cele mai puternice metode de detoxifiere:

Argila

Proprietăţile detoxifiante ale argilei au fost descoperite încă din antichitate, fiind folosită din belşug atât pentru uz intern, cât şi extern.

Despre argilă se spune că a fost înzestrată cu inteligenţă, pentru că odată intrată în organism merge direct la organul sau zona cu probleme şi începe să cureţe locul de toxine.

Cura cu argilă se urmează timp de 21 de zile, iar pliculeţele cu acest pământ miraculos se pot cumpăra de la plafar, sau farmacie.

Modul de preparare este unul simplu. Într-un pahar cu apă, se pune o linguriţă de argilă şi se lasă la decantat aproape 10 ore. Dimineaţa, pe stomacul gol, se amestecă apa cu argilă cu o lingură de lemn.

Apa argiloasă se be ape nerăsuflate, iar micul dejun se serveşte după 15 minute.

În timpul curei de detoxifiere este indicat să se renunţe la alimentele bogate în grăsimi, tutun şi alcool.

Sarea Amară (sulfat de magneziu)

Se poate achiziţiona de la orice farmacie care are laborator, iar preţul este unul accesibil. Un plic de 30 de grame de sare amară costă între 3-5 lei.

Este bine de avut în vedere faptul că nu trebuie să se abuzeze de această metodă.

Pentru a urma această cură de detoxifiere ai nevoie de 60 de grame de sare amară pe care o dizolvi în 750 de ml de apă.

Acest amestec se împarte în trei părţi egale de câte 250 ml.

După un mic-dejun uşor, care este bine să se consume la ora 10.00, până la ora 14.00 nu se mai mânîncã nimic.

Prima cană cu 250 ml de lichid laxativ se consumă la ora 14.00, următoarea la ora 16.00.

La ora 18.00 se bea un amestec de 200 ml de ulei de măsline presat la rece şi zeama de la trei lămâi. Apoi, timp de 30 de minute, este indicat să stai întins pe partea dreaptă.

Ultima cană de apă plată amestecată de sare amară se ia la ora 22.00, iar după o oră se poate mânca o cană de griş, sau orez fiert în lapte.

În timpul zilei se poate bea apã, dar nu cu o orã înainte şi nici cu o orã dupã ce se bea uleiul de măsline.

Dacă ai anumite afecţiuni precum gastritã hiperacidă, sau ulcer gastro-duodenal, nu este indicat să urmezi acest tratament.

Apa

Un element vital pentru organismul uman şi esenţial pentru detoxifiere este apa.

Pentru a elimina toxinele din organism, limfa are nevoie de cel puţin 2 litri de apă curată.

Dacă este băută regulat, la temperatura camerei, apa energizează, menţine sănătatea organelor şi ne scapă de constipaţie.

Pentru a ajuta procesul natural de detoxifiere a organismului, tot ce trebuie să facem este să bem în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, două pahare cu apă, la temperatura camerei.

Dacă este băută cu jumătate de oră înainte de masă, apa va creşte senzaţia de saţietate determinându-te să mănânci mai puţin şi să îţi păstrezi silueta.

Dacă organismul nu are suficientă apă rinichii vor avea primii de suferit. De aici şi până la formarea nisipului şi a calculilor renali, apoi la apariţia infecţiilor urinare mai sunt doar câţiva paşi.

Astfel, dacă vreţi să vă menţineţi sănătatea şi să eliminaţi uşor toxinele din organism consumaţi apă în fiecare dimineaţă, dar şi pe parcusul zilei.
 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate