Cele 5 numere care vorbesc despre amploarea atentatelor terorise de la 11 septembrie 2001

atentatele terorise de la 11 septembrie 2001 (1)

11 septembrie 2001 a schimbat cursul istoriei.  În acea zi fatidică, o serie de atentate sinucigașe coordonate de gruparea teroristă Al-Qaeda a dus la moartea a mii de oameni.

Patru avioane comerciale de pasageri au fost deturnate. Două dintre ele au dărâmat Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, al treilea avion a vizat clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, iar cel de-al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville.

Pe lângă pasagerii de la bordul avioanelor, și-au pierdut viața și persoane care lucrau în clădirile ce s-au prăbușit în New York, persoane care își desfășurau activitatea în clădirea Pentagonului, dar și un număr mare de salvatori.

Bilanțul tragediei este înfricoșător. Conform www.lepoint.fr, 5 numere vorbesc despre amploarea atentatelor terorise de la 11 septembrie 2001.

11 septembrie 2001 în cifre

93 – este numărul naționalităților victimelor atacurilor de la World Trade Center. Dintre cele 2.977 de persoane ucise la 11 septembrie, 310 erau de naționalități străine. De unde se poate deduce cu ușurință impactul puternic pe care evenimentele de atunci l-au avut la nivel modial.

200 – este numărul unităților de pompieri mobilizate la fața locului. A fost cea mai mare intervenție din istoria pompierilor new-yorkezi. Din miile de pompieri mobilizați, 343 și-au găsit sfârșitul.

Citește și Misterele atentatelor de la 11 septembrie 2001. Iată întrebări la care n-a răspuns nimeni…

19 – este numărul teroriștilor morți în atacurile asupra turnurilor gemene.

293 – este numărul cadavrelor scoase de sub dărâmături. Corpurile celor mai multe victime au fost pulverizate în exploziile succesive.

7 miliarde de dolari au fost alocate cu titlu de despăgubire victimelor atentatelor. Această sumă imensă de bani a fost împărțită familiilor celor decedați și răniților în atentatele de la 11 septembrie.

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri