11 septembrie 2001, ziua care a schimbat cursul istoriei

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Ziua de 11 septembrie este una neagră, care a îndoliat întreaga lume, iar rănile deschise atunci, nici la 19 ani de la evenimentele sângeroase nu s-au închis.

11 septembrie 2001, ziua care a schimbat cursul istoriei

Pe 11 septembrie 2001 o serie de atentate sinucigașe au dus la moartea a 2.993 de oameni. Aceste atacuri împotriva Statelor Unite ale Americii au fost coordonate de  Al-Qaeda. În dimineața zilei de 11 septembrie, 19 teroriști au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Două dintre ele au dărâmat Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, al treilea avion a vizat clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, iar cel de-al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville.

Pe lângă pasagerii de la bordul avioanelor, și-au pierdut viața și persoane care lucrau în clădirile ce s-au prăbușit în New York, dar și cei ce își desfășurau activitatea în clădirea Pentagon. Bilanțul victimelor a fost completat și de salvatori, în atentatele din 11 septemberie 2001 pierzându-și viața 343 de pompieri, 72 de ofițeri de aplicare a legii și 55 de militari, potrivit banatulazi.ro.

Cetățeni din 90 de țări și-au pierdut viața pe 11 septembrie 2001, iar în memoria lor, în fiecare an sunt organizate ceremonii de comemorare.

Urmărește materialul video pentru a vedea o serie de imagini din ziua atacurilor teroriste, 11 septembrie 2001.

Foto: shutterstock.com, northfoto.com

Citește și:

7 lucruri pe care nu ar trebui să le faci pe stomacul gol

Ce stretch-uri să faci pentru a sta mai dreaptă

20 de ani fără Prințesa Diana

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video