Cel mai tânăr pacient infectat cu SARS-CoV-2 din România are doar 13 zile. Iată starea micuțului

Un bebeluș de numai 13 zile a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la Iași. Nou-născutul a devenit, astfel, cel mai tânăr pacient din România care a contractat infecția.

Printre cele aproape 4000 de cazuri noi depistate marți, 14 septembrie, cel mai mic pacient are doar 13 zile. El s-a născut la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, însă este internat la Spitalul Sf. Maria, alături de alți șase copii.

Potrivit medicilor, bebelușul nu are alte probleme de sănătate și nu este intubat. Mama sa este, de asemenea, testată pozitiv, însă nu este alături de copilaș, deoarece se află la Maternitatea Elena Doamna, acolo unde mamele şi lehuzele bolnave de COVID-19 se internează.

Această veste vine la mai puțin de 24 de ore de la declarația coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta susține că rata de vaccinare este în scădere, iar numărul de cazuri de Covid-19 la copii va crește. Din ultimele estimări, procentul de vaccinare a acestora este extrem de mic la noi în țară comparativ cu alte state din Vestul Europei.

„Raportat la numărul de copii eligibili, vorbim de aproape 15%, procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză. M-am uitat pe ultimele 30 de zile la persoanele vaccinate cu prima doză de Pfizer. Sunt vaccinaţi 69.000 de oameni cu prima doză în ultimele 30 de zile, aproape 25% dintre aceştia sunt copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani, 55% din acest grup de 12-19 ani fiind copii între 12 şi 15 ani.

Este evident că în perioada următoare numărul de cazuri în rândul copiilor va creşte, numărul de cazuri de COVID-19. De asemenea, va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă, este o realitate pe care o vedem în toate ţările în care au început activităţile de învăţământ cu prezenţă fizică, inclusiv în Statele Unite’, a declarat Valeriu Gheorghiță la o emisiune TV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri