Ce trebuie să știi când te spovedești

Postul Paștelui este un prilej bun pentru a-ți mărturisi păcatele în cadrul spovedaniei. Află cum să te pregătești pentru acest moment și ce să îi spui preotului.

Cum sa te spovedesti

Spovedania este mărturisirea gândurilor și faptelor care nu se supun moralei creștine și trebuie făcută de bună voie. Este indicat să ai un duhovnic, dar te poți spovedi la orice preot. Nu aștepta ca el să îți pună întrebări, ci spune-i tu ce te frământă și pentru ce vrei să fii iertat. Înainte de spovedanie, ar trebui să te gândești la faptele tale și să îți dai seama ce a încălcat regulile creștine. Poți, chiar, să mergi înainte de spovedanie să discuți cu preotul, să te ajute să te pregătești pentru acest moment.

Citește un ghid de spovedanie, pentru a-ți da seama exact ce este păcat și ce nu. Nu îți fie rușine de preot și fii sinceră. Dacă ai impresia că nu te poți deschide în fața preotului, renunță la spovedanie, pentru că se spune că păcatele tale se dublează, când le ascunzi.

Întotdeauna se spun păcatele făcute de la ultima spovedanie sau cele pe care nu le-ai mărturisit. Poți, chiar, să le treci pe o foaie, pentru a fi sigură că nu uiți ceva. Ține cont că nu este important contextul în care ai comis un păcat, așa că nu intra în detalii.

După spovedanie, poți primi un canon care poate fi reprezentat de rugăciune, metanii, post sau chiar refuzarea Sfintei Împărtășanii, în funcție de gravitatea păcatului. Respectă-l și nu îl privi ca pe o pedeapsă.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse