Ce trebuie să știe elevii care au gratuitate pe transportul în comun din București

elevii care au gratuitate pe transportul în comun din București

Elevii din Capitală pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Bucureşti. Măsura a intrat în vigoare luni, 11 februarie 2019. Elevii care au gratuitate pe transportul în comun din București trebuie să respecte, însă, o regulă.

Beneficiază de abonamentul gratuit elevii din Bucureşti care au până în 18 ani şi cei care au împlinit această vârstă până termină clasa a XII-a.

Elevii care au gratuitate pe transportul în comun din București trebuie să valideze legitimația la urcare

Conform www.adevarul.ro, copiii vor călători în baza unei legitimații de călătorie, pe care o vor prezenta organelor de control. Această legitimație trebuie validată la fiecare urcare în mijlocul de transport și nu este valabilă pentru liniile expres și speciale. Până acum, când achitau jumătate din abonament, elevii nu erau obligați să valideze cardul.

Cei care nu validează nu vor primi amendă, însă riscă să nu li se prelungească abonamentul. „Dacă cineva nu validează deloc într-o lună acel card, STB este pe pierdere pentru că Asociaţia de Dezvoltare InterComunitară nu decontează abonamentul. În momentul în care părinţii încarcă abonamentele la chioşcuri, sunt informaţi asupra validării. Elevii au această obligaţie', au precizat reprezentanții STB pentru sursa citată.

De asemenea, prin validare, în sistemul automat de taxare rămân informaţii referitoare la numărul celor care utilizează cu gratuitate anumite trasee. Datorită acestei informații, numărul de mijloace de transport poate fi ajustat. Astfel, ar putea fi alocate maşini suplimentare pe anumite linii unde există mai mulți călători în anumite intervale orare.

Cum intră elevii în posesia abonamentelor gratuite

Pentru a intra în posesia abonamentelor gratuite, elevii vor trebui să prezinte carnetul de elev la punctele STB, alături de cartea de identitate, dacă au peste 14 ani, sau de o copie după certificatul de naştere, dacă au până în 14 ani.

Abonamentele gratuite se pot face doar la chioşcurile din Capitală pe care este scrisă mențiunea emitere carduri. Elevii care au deja carduri nu trebuie decât să se prezinte la aceste chioșcuri și să prezinte unul din cele două acte de identitate.

Citeste si

Mesajul unei mame către ministrul Educației: Şi după ce le furăm copilaria, ce să vedeţi doamna ministru, vine clasa a V-a şi ne lovim de o crudă realitate'

În viitor, copiii noștri vor avea în programa școlară: Ora de Nutriție. Ce zici de această inițiativă?

De ce le e frică elevilor de examene – Cum să descurajăm anxietatea de performanță

Sursa foto: libertatea

Vezi si structura an scolar 2019-2020

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie