În viitor, copiii noștri vor avea în programa școlară: Ora de Nutriție. Ce zici de această inițiativă?

ora de nutritie

'Ora de Nutriție' în școli este propunerea Asociației ABC-ul Nutriției de a oferi elevilor informații despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă. Da, a mânca sănătos se învață!

Copiii au nevoie să cunoască noțiuni de bază despre ce, când și cât mâncăm pentru a dezvolta un stil de viață cât mai echilibrat. Să învețe despre corpurile lor, despre cum să le asculte și cum să le întâmpine nevoile astfel încât să aibă energia și bunăstarea necesare zi de zi. Aceste obiceiuri alimentare se pot învăța încă de la grădiniță, școală generală sau liceu. „Consider că așa cum învățăm să scriem, să vorbim și să calculăm corect, așa este necesar să ne și hranim corect. Am folosit termenul de a ne hrăni în loc de a mânca, pentru a evidenția ideea că nu orice mâncăm aduce un beneficiu corpului. Ori, din ce am observat în cercetarea inițiată de noi, copiii din școlile din București își doresc să mănânce mai sănătos, însă alegerile alimentare nu sunt cele mai fericite', este de părere Daniela Dinică, tehnician nutriționist și coordonatorul proiectului.

Pe viitor, Ora de Nutriție poate fi studiată în programa școlară

Programul 'Ora de nutriție' a luat naștere în toamna anului școlar 2016/2017, la inițiativa nutriționistei Iulia Manole. De atunci și până în prezent, trainerii specializați s-au adresat unui număr de peste 2.200 de elevi din Muncipiul București și Constanța, oferindu-le module educaționale menite să le clădească o bază consistentă de cunoștințe privind conceptul de trai sănătos. „Proiectul este destinat atât elevilor din școlile primare, cât și gimnaziale și de liceu. La liceu încercăm o altă abordare, suntem flexibili în funcție de interesele adolescenților și încercăm să le răspundem nevoilor lor. Momentan am dezvoltat programul pentru București, însă ne dorim să avem voluntari și în afara capitalei, pentru că nu doar copiii din această zonă au nevoie de educație nutrițională', a mai adăugat Daniela Dinică.

În momentul de față, 'Ora de nutriție' se desfășoară în cadrul orelor de dirigenție, acolo unde profesorii au făcut posibilă această oră, însă planul este ca programul să ajungă pe agenda autorităților. „Pe viitor, ne dorim ca această oră de nutriție să fie integrată de către Ministerul Educației ca oră de sine stătătoare în curricula școlară. De asemenea, ne dorim ca pe perioada verii să rămânem alături de ei și să dezvoltăm o aplicație prin care să aibă acces la sfaturi de nutriție, sport și de ce nu, chiar un boot camp în cadrul căruia să învețe mai multe despre nutriție', a subliniat Daniela Dinică, tehnician nutriționist și coordonator al programului.

ABC-ul Nutriției este o organizație care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin educație despre nutriție și stil de viață sănătos, promovand totodata si miscarea, ca un catalizator al acesteia. In cadrul asociatiei functioneaza o echipa multidisciplinara, formata din specialisti in nutritie, psihologie si educatie.

foto: Shutterstock

Citește și:

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor: Elevul stă acasă și uită'

Alegeri care dau bătăi de cap: părinte sau prieten?

De ce le e frică elevilor de examene – Cum să descurajăm anxietatea de performanță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie