Ce ţi se citeşte în privire

ce ti se citeste in privire

ce ti se citeste in privire

Poate părea ciudat dar cercetătorii au constatat că studiază comportamentul privirii separat de cel al feţei căci ochii au constata aceştia, comunică mai mult decât orice parte a corpului. Află, mai jos, care sunt legile principale ale oculezicii, ştiinţa comportamentului privirii umane.

Primul criteriu de analiză în comportamentul privirii este contactul vizual. Acesta poate spune mai multe despre o persoană decât cuvintele pe care aceasta le rosteşte. Poţi spune că eşti fericit sau trist, poţi exprima manie, iubire sau milă, dar privirea şi felul în care priveşti trădează mult mai multe, tocmai fiindcă este foarte greu de controlat.

Contactul vizual indică atracţia faţă de cineva, atenţia acordată celui din faţa ta, înţelegerea pentru ceea ce ţi se spune, la fel cum poate fi folosit pentru a intimida sau a capta atenţia şi adeveni centrul atoritar al unei discuţii. Iată de ce pentru a nu lăsa să fie citite emoţiile, mulţi oameni evită contactul vizual direct, işi feresc privirea.

Contactul vizual este hotărâtor

Poate părea ciudat dar cercetătorii care studiază comportamentul privirii separat de cel al feţei consideră că un contact vizual de numai câteva secunde trădează mai multe informaţii decât observarea întregi feţe. Privirea poate fi decisivă la angajare sau într-o negociere de afaceri, pentru că este foarte greu de controlat şi în ea pot fi „citite” toate emoţiile, de la tristeţe şi mânie până la iubire şi compasiune, iar contactul vizual exprimă la fel, emoţii sau sentimente.

Contactul vizual cu interlocutorul trebuie menţinut două treimi din timpul unei discuţii, mai puţin de 60% din discuţie putând însemna lipsă de interes pentru subiect sau lipsă de onestitate, iar un contact vizual de aproape 90% din timpul dialogului, exprimând un interes crescut pentru discuţie sau pentru persoana din faţa ta.

Ce se poate citi” în privire

Privirea în sus – o încercare de a vizualiza ceva.
Privirea departe – peste umărul celui din faţă- timiditate, nesiguranţă, lipsa încrederii în sine
Privirea în stânga – interlocutorul caută să-şi amintească ceva, o informaţie (centrul memoriei este în emisfera stângă a creierului).
Privirea în dreapta – poate fi un semn că cel din faţa ta inventează un răspuns.
Clipitul des – stres oboseală, dar poate fi şi o tehnică de disimulare a privirii, semn că partenerul de discuţie ascunde ceva.
Privirea insistentă- atracţie dacă e însoţită de zâmbet sau dimpotrivă, ostilitate dacă zâmbetul lipseşte
Privirea în pământ – vinovăţie, supunere sau timorare.

Autor: Adrian Cîlţan

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii