Ce superstiții au fotbaliștii la Euro 2016

O vorbă din bătrâni spune că „norocul și-l mai face și omul cu mâna lui'.  Nu suntem siguri că toți fotbaliștii cunosc zicala asta (cei internaționali, cu siguranță nu), însă cert este faptul că aceștia fac tot ce ține de ei pentru ca norocul să fie de partea lor odată intrați pe teren.

Și cum suntem abia la începutul Campionatului European de Fotbal 2016, am fost curioși să aflăm ce superstiții au protagoniștii.

Ce superstiții au românii

Dintre superstițiile românilor, cele mai interesante superstiții ni s-au părut cele ale mijlocașului central ofensiv Sânmărtean și ale selecționerului Iordănescu.

Lucian Sanmartean

Lucian Sânmărtean

Superstițiile lui Lucian Sânmărtean încep încă înainte de a intra pe teren, în vestiar. Acesta are grijă ca atunci când se încalță, să înceapă întotdeauna cu piciorul stâng. Jambiera stângă, apărătoarea stângă și gheata stângă sunt primele încălțate. Pe teren, însă, pășește întotdeauna cu dreptul.

Antrenorul echipei României, Anghel Iordănescu, încearcă să se ferească de ghinioanele din viața sportivă prin 3 metode: în primul rând, autocarul echipei… nu trebuie sub nicio formă să meargă în marșarier. Un alt aspect de rău augur în opinia selecționerului este urcarea femeilor în autocar. De asemenea,  înaintea fiecărui meci, acesta are obiceiul de a săruta o iconiță.

Ce superstiții au fotbaliștii străini

Dintre jucătorii internaționali care apelează la superstiții pentru a atrage norocul de partea lor și pentru a căpăta încredere în forțele proprii, îi amintim pe:

Mijlocașul spaniol Cesc Fabregas nu uită înaintea niciunui meci să sărute de trei ori inelul pe care i l-a dăruit iubita lui.

Mijlocașul italian Daniele de Rossi obișnuiește ca, înainte să dea lovitura de start, să sară de trei ori.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Declarat cel mai bun jucător din lume, celebrul Cristiano Ronaldo are și el superstiții care de care mai ciudate și mai… aducătoare de noroc: astfel, acesta pășește întotdeauna cu piciorul drept atunci când intră în teren, se așază întotdeauna doar pe locurile din spate în avion, se tunde înaintea fiecărui meci și are grijă să intre pe teren fie primul (când joacă în naționala Portugaliei), fie ultimul (când joacă la clubul la care este legitimat, Real Madrid).

Căpitanul reprezentativei Cehiei la Euro 2016, Tomáš Rosický, nu cântă niciodată imnul național cu voce tare. A ajuns la concluzia că așa este mai bine după ce a observat că de fiecare dată când cânta tare, echipa lui pierdea.

Mario Gomez

Mario Gomez

Pe de altă parte, atacantul german Mario Gomez se abține de la a cânta imnul după ce, pe vremea când evolua la o echipă de tineret, a marcat într-un meci în care nu-l intonase.

Cunoști și alți fotbaliști participanți la Euro 2016 care au superstiții ciudate?

Sursa foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse