Ce soluții au la îndemână elevii care nu au luat Bacalaureatul?

Ce soluții au la îndemână elevii care nu au luat Bacalaureatul

Afișarea primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat 2018 a adus bucurie în sufletul elevilor care au obținut note mari, dar și tristețe pentru cei care nu au reușit să promoveze examenul. Elevii care nu au luat Bacalaureatul în sesiunea din vară au la îndemână câteva soluții cu ajutorul cărora se pot îndrepta către piața muncii. 

Ce soluții au la îndemână elevii care nu au luat Bacalaureatul?

Pentru elevii care nu au reușit să promoveze examenul maturității există câteva alternative care să le permită să se dezvolte din punct de vedere profesional. Mai exact, absolvenții de liceu pot urma diferite cursuri de calificare în cadrul agențiilor de ocupare a forței de muncă, dar se pot înscrie și la cursurile școlilor postliceale.

Școlile postliceale sunt o opțiune pentru o mulțime de elevi care nu au obținut o medie suficient de mare pentru a promova examenul de Bacalaureat. Cursurile durează între 1 și 3 ani, iar la finalul acestora, elevii vor obține o calificare profesională.

Cei care cunosc bine o limbă de circulație internațională pot opta pentru voluntariatul în străinătate, acești elevi primind un ajutor pentru transport, cazare și mâncare.

În termen de 60 de zile de la terminarea liceului, elevii care nu au luat Bacalaureatul se pot înscrie la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, loc unde vor putea primi consiliere profesională, li se vor oferi informații referitoare la formarea profesională și consultanță, potrivit adevarul.ro 

În cazul elevilor care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat și nici să își găsească un loc de muncă în termen de 60 de zile, indemnizația de șomaj poate reprezenta un ajutor. Absolvenții de liceu se pot înscrie pentru a primi lunar suma de 250 de lei. Dacă își găsesc un job cu normă întreagă și cu contract pe o perioadă mai mare de 12 luni, elevii vor putea primi 1.500 lei, suma fiind acordată în două tranșe: 50% în momentul angajării și 50% după un an de la angajare.

Dacă nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea din vară, elevii se pot înscrie pentru a susține examenul în toamnă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce se întâmplă cu elevii de liceu care au obținut nota 5.99 la examenul de Bacalaureat 2018?

Rezultate Bacalaureat 2018. Uite ce note au obținut elevii din fiecare județ

Ce-ar schimba absolvenții de liceu în 2018 la învățământul românesc? Iată care sunt nemulțumirile lor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie