Ce-ar schimba absolvenții de liceu în 2018 la învățământul românesc? Iată care sunt nemulțumirile lor


Absolvenții de liceu au scăpat, astăzi, de emoțiile examenului de Bacalaureat 2018, pentru că au susținut ultima probă scrisă la alegere, în funcție de profilul liceului pe care l-au terminat. Se spune despre acest examen că este cel al maturității și orice tânăr ar trebui să îi ia cu ușurință, pentru a merge mai departe la facultate.

De-a lungul anilor, despre învățământul românesc s-au scris multe, vrute și nevrute, iar principala nemulțumire a fost mereu aceea că nu este adaptat vremurilor în care trăim. Manualele folosite sunt destul de vechi, nu în toate instituțiile de învățământ s-a modernizat aparatura, iar profesorii nu și-au mai schimbat stilul de predare de mulți ani.

Vezi pozele

Ce-ar schimba absolvenții de liceu în 2018 la învățământul românesc?

Cu toate aceste neajunsuri, există și licee din țara noastră unde se mai învață carte, iar elevii se duc cu plăcere la școală pentru că le place ceea ce fac. Bineînțeles că mereu este loc de mai bine, iar pentru progrese vizibile este nevoie de schimbări majore în sistemul educațional românesc.

Absovenții Colegiului Național „Gheorghe Șincai' din București au susținut și ei examenul de Bacalaureat 2018 și ne-au povestit puțin despre felul în care au privit ei această experiență. De asemenea, după finalizarea celor patru ani de licei, ei au mărturisit ce ar schimba la sistemul actual de învățământ dacă ar avea această putere. Părerile sunt împărțite. În timp ce unii dintre elevi s-au arătat a fi destul de mulțumiți de modul în care li s-a explicat materia pe parcursul anilor de liceu, alții au spus că ar schimba lucrurile radical.

Pentru a afla răspunsurile lor, urmărește materialul video de mai sus!

Mihaela Tudor

Foto și video: Bogdan Sorocan

Citește și:

Impresii după ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2018! Cum s-au descurcat absolvenții de liceu la materia aleasă în funcție de profil

Primele impresii după examenul de Bacalaureat la Limba și literatura română! Cât au învățat elevii de la clasa a XII – a în 2018?

Cum s-au descurcat elevii de la Școala generală nr. 150 la Evaluarea Națională la Limba și literatura română

Subiecte BACALAUREAT 2018 fizică. Cum arată cerințele la proba scrisă la alegere, în funcție de profilul liceului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie