Ce se întâmplă cu elevii de liceu care au obținut nota 5.99 la examenul de Bacalaureat 2018?

nota 5.99 la examenul de Bacalaureat 2018

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2018 trec prin emoții mari, astăzi fiind afișate primele rezultatele. Dacă unii elevi se așteaptă să obțină nota maximă la fiecare dintre cele trei probe, alții nu au reușit să rezolve corect subiectele, sperând să obțină o notă de trecere.

Ce se întâmplă cu elevii de liceu care au obținut nota 5.99 la examenul de Bacalaureat 2018?

Chiar dacă vor reuși să obțină nota 5 la fiecare probă a examenului de Bacalaureat 2018, absolvenții de liceu nu vor putea promova examenul. Condiția pentru ca aceștia să obțină calificativul “ADMIS” este ca media notelor obținute la cele trei probe, limba și literatura română, proba obligatorie a profilului și proba la alegere, să fie 6. În situația în care un elev obține o medie sub 6 la examenul de Bacalaureat 2018, acesta va fi declarat respins și va susține din nou examenul la una dintre cele trei probe.

Elevii care au obținut nota 5.99 la examenul de Bacalaureat 2018 vor promova examenul, meteodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat menționând că în acest caz special, nota se rotunjește la 6.

În situația în care un elev obține notă de trecere doar la 2 dintre cele 3 probe ale examenului, acesta va fi declarat respins și va susține din nou proba la care a obținut o notă sub 5.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2018 vor fi afișate astăzi, până la ora 12, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul Ministerului Educației. Tot astăzi, elevii care nu sunt mulțumiți de nota obținută pot depune contestație, cererile fiind înregistrate între orele 12-16. Notele finale ale examenului de Bacalaureat 2018 vor fi afișate pe 9 iulie.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Rezultate Bacalaureat 2018. Uite ce note au obținut elevii din fiecare județ

Ce-ar schimba absolvenții de liceu în 2018 la învățământul românesc? Iată care sunt nemulțumirile lor

Cum s-au descurcat absolvenții de liceu la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie