Ce se întâmplă atunci când pui coji de portocală în ghiveciul cu flori

coji de portocală în ghiveciul cu flori

Ne apropiem încet de perioada sărbătorilor de iarnă și în această perioadă portocalele sunt la mare căutare. Chiar dacă multe persoane aruncă cojile de portocale, aceasta au un rol foarte important și pot rezolva o mulțime de probleme.

Cojile de portocale ajung de cele mai multe ori la gunoi, chiar dacă ele pot fi refolosite în foarte multe moduri. Pe lângă rolul de odorizant de cameră, cunoscut de majoritatea persoanelor, cojile de portocale se pot transforma într-un tratament cosmetic foarte eficient, care îți curăță fața în profunzime. Trebuie doar să le transformi într-o pulbere, să le amesteci cu iaurt și miere și să aplici amestecul pe față. În plus, cojile de portocală reprezintă și un truc ingenios pentru a ține animalele departe de ghivecele cu flori.

Ce se întâmplă atunci când pui coji de portocală în ghiveciul cu flori?

Puse în ghiveciul cu flori, cojile de portocale nu numai că ajută solul să devină mult mai fertil și să favorizeze dezvoltarea plantelor, ci reprezintă cea mai eficientă modalitate pentru a ține animalele de casă departe de florile tale, potrivit secretele.com. Mai exact, atunci când pui cojile în ghiveci, acesta împrăștie în jurul lor un parfum foarte puternic, care devine deranjant pentru animalele de companie. Astfel, pisicile și cățeii nu se vor mai apropia de florile tale, iar tu nu vei mai fi nevoită să strângi tot timpul pâmântul împrăștiat în toată casa.

Pentru un efect și mai puternic, poți măcina cojile de portocale și le poți amesteca cu o linguriță de cafea, acest amestec având o mai mare tărie și făcând animalele de companie să stea departe de ghiveciul cu flori.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Pune drojdie în pământul de la flori. Este cel mai eficient îngrășământ natural pe care l-ai încercat vreodată

Ceaiul de flori de sânziene, leac magic pentru bolile de ficat

Plante care te lasă fără energie. Evită să le ai în cameră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse