Ce schimbări să faci ca să treci cu bine peste anul viitor

S-o recunoaștem, ultimele luni din viața noastră au fost, de departe, cele mai derutante din cele pe care le-am trăit vreodată. Pandemia de Covid-19 ne-a obligat să ne reinventăm obiceiuri și ne-a adus aminte cât de important este să avem grijă nu doar de sănătatea noastră, ci și de a celor din jur. În fața unei situații de criză ce pare că ne va însoți pentru mult timp de acum înainte, avem la dispoziție două variante. Fie alegem să ne descumpănim și să credem că nu există nicio ieșire din această situație, fie încercăm să găsim o parte bună în toată această întâmplare. Dacă te întrebi care ar putea fi partea bună, ei bine, o mare parte a modurilor noi în care ne desfășurăm viața acum a scos la iveală un potențial de eficiență. Cu ajutorul tehnologiei și al transformărilor din societate, ai oportunitatea să faci niște reglaje fine în viața ta, pentru anul care vine. 

Adaptează-ți obiceiurile de consum

Dacă înainte de pandemie erai obișnuită să folosești aplicații de social media, de ride sharing sau chiar de dating, acum faci până și cumpărăturile aproape exclusiv online. Nu vorbim aici numai despre electrocasnice sau gadget-uri, ci și despre aprovizionarea casei cu articole de băcănie. Așteaptă-te ca ieșitul la terasă să treacă pe locul doi și, în locul acestuia, să organizezi mese mai mult sau mai puțin festive alături de prietenii apropiați, acasă la cineva dintre voi. Până la urmă, un brunch poate fi cu atât mai plăcut dacă vă bucurați de el într-un decor familiar. 

Călătorește cu mai multă precauție

Tuturor ne-a lipsit anul acesta o vacanță veritabilă și așteptăm să ne întoarcem pe crestele Alpilor sau pe plajele spaniole. Acum, mai mult ca oricând, suntem conștiente cu privire la riscurile ce existau și în cazul vacanțelor precedente, dar pe care le ignoram. Cu toate măsurile de protecție specifice pandemiei, urgențele medicale pot apărea oricând pe durata voiajelor în străinătate. O asigurare calatorie încheiată online reprezintă, așadar, o soluție adaptată situației prezente. Ai instantaneu acces la diverse oferte online, de la asiguratori de top, și poți face plata securizată, cu ajutorul cardului bancar sau prin transfer. Nu este necesar să te deplasezi în afara casei, pentru că polița îți este livrată prin e-mail, fără costuri suplimentare. 

Amenajează-ți corespunzător spațiul de lucru de acasă

Chiar dacă acum te descurci foarte bine cu un laptop și cu un colț al mesei din bucătărie, va trebui să faci schimbări și în privința postului de lucru. Alege un birou dimensionat astfel încât să poți folosi în același timp computerul și o agendă, iar dacă display-ul este prea mic, poți folosi un monitor clasic, la care să urmărești filme odată ce programul de lucru s-a încheiat. O pereche de căști cu microfon îți va fi mult mai utilă decât boxele anemice ale laptopului, în cazul apelurilor cu întreaga echipă.

Alege-ți cu grijă salonul de înfrumusețare

Nevoia de a te simți bine în pielea ta nu trebuie să aibă de suferit în urma măsurilor de protecție, de altfel perfect justificate. Chiar și așa, nu este cazul să îți expui familia la riscuri numai de dragul unui look nou. Vrei să fii sigură că ai parte de servicii de calitate, dar și că te poți așeza liniștită în scaunul comod al stilistului. Pentru asta, asigură-te că salonul pe care îl frecventezi respectă regulile de distanțare fizică și că gestionează programările astfel încât să nu genereze aglomerație. Vigilența ta poate contribui la rezolvarea mai rapidă a crizei sanitare pe care o traversăm.

Obișnuiește-te să renunți la unele obiceiuri offline

Auzim peste tot că vom fi nevoiți să trăim cu acest virus, dar te-ai întrebat vreodată ce va însemna, concret, acest lucru? Pentru început, vei uita de obiceiul banal de a strânge mâna cuiva atunci când faceți cunoștință, iar gestul plin de afecțiune de a-ți săruta părinții pe obraz nu va putea fi reluat prea curând. Mersul la cinema ni se va părea de-a dreptul neprețuit, mai ales în cazul cinefilelor care nu ratau nicio premieră importantă. În schimb, vom avea parte de servicii de streaming din ce în ce mai bune și mai adaptate gusturilor noastre. Plata cu banii fizici, deja amenințată de mijloacele moderne, va ceda tot mai mult loc banalului gest de a achita bunurile și serviciile prin apropierea telefonului mobil de senzorul aparatului POS.

Fiecare dintre schimbările descrise mai sus îți va garanta siguranța și îți va menține încrederea că, într-o zi, totul se va putea întoarce la normal. Urmează aceste sfaturi și vei putea depăși mai ușor actuala criză.

Credit foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu asigurari.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber