Ce restricții vom avea de Crăciun? Ministrul Sănătății Cseke Attila: „Nu vor fi zile uşoare…”

Sunt sărbătorile de Crăciun în pericol și anul acesta din cauza Covid?

Aceasta este întrebarea în mintea multor oameni, deoarece creșterea ratelor zilnice de infecție a condus la îngrijorări din partea experților în sănătate. Internările în spitale și decesele zilnice sunt în continuare în număr mare și există temeri că acest lucru ar putea impune restricții de sărbători.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vorbit despre acest lucru și a declarat că este greu de spus dacă totuși românii vor petrece și anul acesta sărbătorile sub presiunea unor restricții, însă fiecare dintre noi ar trebui să conștientizăm pericolul și să nu ne expunem pentru a evita infectarea cu Covid-19.

„Nu avem o prognoză până în decembrie. Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur.

Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării', a declarat Cseke Attila la Antena 3.

Ministrul a mai precizat faptul că în continuare va fi o perioadă extrem de solicitantă.

„Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci fiecare dintre noi trebuie să avem grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare.

Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru', a fost semnalul de alarmă tras de ministrul interimar al sănătății.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri