Ce probleme de sănătate ascund coșurile de pe față? Zona în care apar este foarte importantă!

Cu toate că au depășit perioada adolescenței, multe persoane încă se confruntă cu problema coșurilor, de cele mai multe ori acestea apărând în cele mai nepotrivite situații. La adulți, acneea apare frecvent în sezonul rece, atunci când pielea este mult mai sensibilă.

Zona în care apar coșurile este un detaliu foarte important atunci când vorbim despre acnee. Se întâmplă ca atunci când apar de mai multe ori în același loc, coșurile de pe față să ascundă probleme de sănătate mult mai serioase și care ar trebui investigate cu mare atenție.

Ce probleme de sănătate ascund coșurile de pe față?

Poate că nu te-ai gândit niciodată că acneea de pe frunte sau obraji ar putea fi semnul unei boli mai grave, însă acest lucru este posibil. Specialiștii spun că zona în care apar coșurile trebuie luată în considerare, acesta fiind un indiciu care poate oferi informații prețioase despre starea de sănătate.

1. Coșurile de pe frunte

Coșurile de pe frunte apar din cauza unui dezechilibru care duce la creşterea producţiei de ulei natural al pielii. Practic, pielea capătă acel aspect încărcat și lucios, iar aceste probleme pot fi cauzate inclusiv de alimentația nesănătoasă. Studiile din medicina tradițională chineză leagă apariția coșurilor în zona frunții de problemele digestive, potrivit thesun.co.uk. Eve Kalinik, ambasadorul unei clinici care se ocupă de îngrijirea pielii, recomandă consumarea alimentelor bogate în zinc și eliminarea zahărului și a alimentelor procesate din dietă.

Pe lângă problemele digestive, coșurile de pe frunte pot să apară și din cauza produselor de make-up sau din cauza celor destinate îngrijirii părului. Fixativul, ceara de păr sau fondul de ten pe bază de ulei sunt doar câteva produse care pot cauza probleme dermatologice.

2.  Coșurile de pe nas

Coșurile de pe nas apar în special atunci când porii sunt înfundați. Eve Kalinik spune că în medicina chineză, aceste coșuri pot anunța probleme legate de sistemul cardiovascular. Pentru a evita apariția coșurilor în această zonă, tenul ar trebui curățat cu mare atenție, astfel încât la nivelul pielii să nu rămână urme de machiaj sau murdărie.

3. Coșurile de pe obraz

Coșurile mici și care apar pe obraji pot fi cauzate de rozacee, în timp ce medicina tradițională chineză le pune pe seama afecțiunilor respiratorii. În cazul în care apar doar pe un singur obraz, acestea ar putea fi cauzate de folosirea telefonului mobil.

4. Coșurile din zona maxilarului

Coșurile din zona maxilarului pot să apară din cauza stresului sau atunci când există un dezechilibru la nivel hormonal. Odihna și alimentația sănătoasă ar trebui să rezolve rapid această problemă, sunt de părere specialiștii.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Forma feței dictează forma bretonului

Reîmprospătează machiajul, în doar 2 minute

Eșarfa pe care o porți se poate transforma într-un pericol pentru tenul tău. Cu ce probleme te poți confrunta?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete