Eșarfa pe care o porți se poate transforma într-un pericol pentru tenul tău. Cu ce probleme te poți confrunta?

Eșarfa este accesoriul de bază în sezonul rece și asta pentru că ne protejează atunci temperaturile din termometre scad mult sub valorile obișnuite. Deși aproape că nu există persoană care să nu o poarte, existând o mulțime de modailități în care aceasta poate fi accesorizată, eșarfa se poate transforma într-un pericol pentru ten, mai ales atunci când nu sunt respectate anumite reguli simple.

Să porți o eșarfă la gât pare un lucru banal, dar care pe termen lung poate avea o mulțime de consecințe negative pentru piele. Pentru că sunt purtate o lungă perioadă de timp fără să fie curățate, acestea strâng pe suprafața lor o mulțime de bacterii, iar acestea ajung să afecteze pielea ducând la apariția problemelor dermatologice.

Eșarfa pe care o porți se poate transforma într-un pericol pentru tenul tău

O simplă eșarfă poate fi cauza apariției petelor în zona gâtului, bărbiei sau chiar pe piept. Purtarea unui astfel de accesoriu poate favoriza apariția coșurilor și asta pentru că porii se înfundă.

“Dacă purtați haine strâmte, în special dacă le purtați fără să le curățați înainte, acestea pot absorbi transpirația, favorizând apariția coșurilor. În special atunci când hainele sunt fabricate din materiale cum ar fi poliesterul. Produsele din bumbac reacționează mult mai bine, lasă pielea să respire și fac ca transpirația să se evapore rapid.”, a spus Dr Meryn Patterson, expert în îngrijirea pielii.

“Noi folosim eșarfele pentru a ne încălzi în timpul iernii. Îmi imaginez că acest accesoriu este utilizat frecvent și, cu siguranță, este foarte rar spălat. Dacă puneți acest accesoriu murdar în jurul gâtului în fiecare zi, atunci este evident că acneea poate să apară.”, este de părere Pamela Marshall, medic estetician, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru ca eșarfele să nu devină un pericol pentru sănătate, specialiștii spun că acestea ar trebui spălate după fiecare purtare, la fel cum se întâmplă și în cazul hainelor. În plus, este foarte importantă curățarea feței și a gâtului la începutul și sfârșitul fiecărei zile. Făcând acest lucru, murdăria, urmele de machiaj și bacteriile sunt eliminate, iar tenul rămâne curat și fără imperfecțiuni.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Secretul Victoriei Beckham pentru un ten luminos și tânăr. Vedeta apelează la un remediu antiîmbătrânire bizar

Ce trebuie să știi despre estetica ginecologică fără bisturiu. Cui se adresează și care sunt pașii de urmat

Trenduri de beauty care vor face furori în anul 2019. Trebuie să le încerci și tu!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete