Ce poţi lua în bagajul de mână?

afla ce poti lua in bagajul de mana

Când zbori cu avionul şi călătoreşti doar cu bagajul de mână, vrei să-ţi organizezi lucrurile cât mai bine. Află mai jos ce poţi lua, ce nu ai voie să pui în bagaj şi cum să eviţi ca produsele să fie confiscate la punctele de control.

Deşi regulile sunt simple şi clare, foarte multe produse ajung să fie oprite la filtrele de control din aeroport. De regulă, e vorba despre mâncare, băuturi şi produse cosmetice care depăşesc limita admisă. Trebuie să ţii minte că produsele lichide mai mari de 100 ml (apă, suc, produse cosmetice lichide sau medicamente lichide) vor fi cu siguranţă oprite. Iată ce trebuie să mai ai în vedere.

Ce pui în bagajul de mână?

Fiecare companie aeriană are propriile reguli privitoare la lucrurile pe care le poţi lua la bord, în bagajul de mână. Cu toate acestea, există câteva reguli generale pe care e bine să le ai mereu în vedere. Una dintre cele mai importante este că obiectele valoaroase, precum banii, bijuteriile, actele trebuie transportate în bagajul de mână. Companiile aeriene nu-şi asumă răspunderea dacă astfel de obiecte au fost lăsate în bagajul de cală.

Cosmetice

Ai voie să iei: pastă de dinţi, deodorant, demachiant, produse de machiaj lichide, care să nu depăşească, fiecare 100 ml. Toate produsele cosmetice (nu mai mult de 10) trebuie transportate în pungi transparente şi resigilabile. Unghierele şi pilele textile sunt admise. De asemenea, poţi lua aparate de uscat părul: ondulatoare, uscătoare de păr clasice, plăci de îndreptat părul, epilator, aparat de ras electric.

N-ai voie să iei: Forfecuţe de unghii, pile metalice, aparate de ras cu lamă.

Medicamente

Ai voie să iei: medicamente. Pentru cele lichide, care depăşesc 100 ml, trebuie să ai o reţetă justificativă.

N-ai voie să iei: medicamente lichide în recipiente mai mari de 100 ml, pe care să nu le poţi justifica printr-o reţetă de la medic.

Mâncare

La capitolul mâncare, cel mai bine este să verifici înaintea fiecărui zbor, întrucât unele companii refuză să transporte mâncare proaspătă la bord, mai ales în cazul curselor lungi. La bord poţi lua, de pildă, biscuiţi şi alune, precum şi produse lichide mai mici de 100 ml, ambalate corespunzător. Alcoolul poţi transporta, doar dacă este cumpărat din magazinele speciale de duty-free.

Animale

Poţi transporta animale mai mici de 6 kilograme (incluzând şi cuşca) în cabina avionului, iar cele cu talie medie şi mare vor merge în cala avionului. Animalele trebuie să aibă microcip implantat sub piele, carnet de sănătate, paşaport eliberat de medicul veterinar şi vaccin antirabic recent.

Foto: Shutterstock

Vezi şi:
Ce nu uită Meghan Markle să pună în bagaj?

De ce să iei o minge de tenis în avion?

Ghidul de călătorie pe distanţe lungi

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber