Ce-am învățat din desenele animate ale copilăriei noastre

desene animate

Mihaela, Sandy Bell, Lydia în jurul lumii, Miaunel și Bălănel, Gopo, Oblio… iar lista poate continua cu preferații voștri. Cei pe care vi-i amintiți. Și care, culmea ironiei, au rămas la fel… Noi, în schimb, am albit, ne-am împuținat și-avem cute adânci în jurul ochilor. Multe din aceste cute sunt de la zâmbete. Multe, nu. Dar tot ce-am învățat noi din desenele animate ale copilăriei noastre s-a așezat frumos într-un sertar din suflet. Iar acolo nu umblă nimeni.

Desenele copilăriei noastre

Personajele acestea sunt și astăzi la fel. Noi ne-am schimbat. Am adăugat ani și vise, am așezat planuri, amintiri, proiecte, renunțări și reușite. Ne-am construit temelia vieții pe cele câteva minute așezați turcește în fața televizorului alb-negru cu ochii la imaginile care ne făceau să râdem.

Am învățat să dăruim și să râdem când ne urcăm pe bicicletă, am învățat să udăm florile și nu rănim animalele. Am învățat să fim empatici, să ne ajutăm prietenii și să ne mulțumim cu puțin dorindu-ne întotdeauna mai mult.

Am învățat să fim modești, să mâncăm simplu, să bem apă când ne e sete și să ne uităm sus pe cer când e senin.

Am învățat că prietenia adevărată sfidează timpul și timpurile. Și că picioarele sunt făcute pentru alergat, sărit, jucat. Am învățat să ne jucăm cu animalele, să le mângâiem fără să ne uităm de căpușe, purici sau microbi.

Am învățat că hainele frumoase nu te fac fericit și nici popular. Desenele ne-au lăsat inocenți, visători, iar acum privind cu ochii minții crâmpeie din acele povești, începem să privim cu alți ochi eternitatea.

Eram cuminți și potoliți. Agitația noastră nu a fost niciodată subiect medical din sfera terminologiei ADHD și nu ne-am dus la terapie pentru că alții aveau și noi nu.

Am învățat să cântăm. Tare și cât ne țineau plămânii. Și dacă râdeam unii de alții, nu am dezvoltat mania persecuției.

Pentru că desenele animate ale generației noastre erau tot un fel de părinți. De la care am învățat atât de multe lucruri…

Florentina Mușat

Foto: Unica

Citește și:

Jocul simplu, dar interesant care stimulează imaginația și atenția copilului tău! Provoacă-l să rezolve un labirint

Desenele animate: dublate sau subtitrate?

Copiii vor jocuri, părinții vor siguranță și educație. Uite cum se raportează copiii și părinții la tehnologie

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie