Ce au purtat Klaus și Carmen Iohannis la ceremonia de întronare a Împăratului Japoniei Naruhito

Începând de ieri, 22 octombrie, Japonia are un nou împărat. În cursul dimineții, ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei Naruhito a avut loc în prezența a 2.500 de oaspeţi din 190 de ţări.

Printre invitați s-au numărat inclusiv Președintele României Klaus Iohannis și soția lui Carmen.

Pe contul său oficial de Instagram, Președintele României a publicat o fotografie surprinsă în momentul sosirii lui și a soției lui la ceremonia de întronare a Împăratului Japoniei.

Ce au purtat Klaus și Carmen Iohannis la ceremonia de întronare a Împăratului Japoniei Naruhito

Carmen și Klaus Iohannis s-au remarcat prin ținutele elegante alese. Klaus Iohannis a purtat un frac și pantofi din lac.

Carmen Iohannis a fost îmbrăcată într-o rochie lungă, vaporoasă, din voal de mătase albastră, nuanță foarte populară în Japonia.

În această țară, albastrul simbolizează răcoarea, pasivitatea și fidelitatea. Albastru este totodată considerată o culoare purtătoare de noroc.

În materie de accesorii, Carmen Iohannis a optat pentru o pereche de sandale aurii și un clutch în aceeași nuanță.

Ceremonia de încoronare a Împăratului Naruhito

Ceremonia de încoronare a fost una solemnă și plină de tradiții seculare. Naruhito a purtat o robă specială, iar împărăteasa Masako un kimono tradițional multicolor, scrie Click.ro.

Ceremonia a avut loc în Sala cu Pini a Palatului Imperial, unde au fost aduse Tronul Crizantemei și perechea acestuia, tronul Împărătesei.

Al 126-lea monarh al Ţării Sorelui Răsare, Naruhito a promis că va continua misiunea tatălui său, fostul împărat Akihito.

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei. Acesta a preluat obligațiile imperiale pe 1 mai 2019, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani.

Foto: Instagram

Citește și:

Carmen Iohannis, superbă în roșu la lansarea din New York a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa' scris de Președintele României Klaus Iohannis

Ce a purtat soția Președintelui Klaus Iohannis la festivitățile Zilei Marinei Române? Carmen Iohannis a întors toate privirile

Carmen Iohannis, aspru criticată pentru ținuta purtată la ceremonia dedicată Centenarului Armistițiului: Femeia vrea să sară-n ochi ca …

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete