Ce a purtat soția Președintelui Klaus Iohannis la festivitățile Zilei Marinei Române? Carmen Iohannis a întors toate privirile

Președintele României Klaus Iohannis și soția lui, Carmen Iohannis, la festivitățile Zilei Marinei RomâneSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

An de an, pe data de 15 august, la malul mării nu se sărbătorește doar Sfântă Măria, ci și Ziua Marinei Române.

Evenimentul a fost marcat și în 2019 de un spectacol naval de amploare, completat de către o paradă a marinarilor militari.

Președintele României Klaus Iohannis a fost prezent la Ziua Marinei și anul acesta alături de soția sa, Carmen Iohannis, pe faleza din Constanța.

Ce a purtat soția Președintelui Klaus Iohannis la festivitățile Zilei Marinei Românești? 

Prima Doamnă a atras toate privirile cu ținuta ei. De această dată, Carmen Iohannis a optat pentru o rochie simplă, albă, lungă până la genunchi, cu accente albastre pe umeri.

Ținuta a fost accesorizată cu o pereche de sandale albastre, cu toc gros și o geantă-plic de culoare roz.

Conform Unica.ro, la astfel de ocazii sunt recomandate hainele deschise la culoare, ceea ce ar putea explica alegerea primei doamne – o rochie albă – dar și a Președintelui, care a optat pentru o cravată de culoare bleu.

Singurul element care a fost criticat din ținuta Primei Doamne a fost poșeta plic care nu s-ar fi potrivit ținutei.

„Culoarea roz nu este potrivită nici ocaziei, nici ținutei, nici vârstei lui Carmen Iohannis (58 de ani).”

Ziua Marinei Române este o sărbătoare civilă și militară, marcată de autoritățile publice, dar și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradițiilor poporului român, precum și prin ceremonii militare și religioase organizate de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Administrației și Internelor.

A fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004. Începând din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarată sărbătoare națională.

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

La acea dată, evenimentul a fost marcat în Portul Constanța, la bordul crucișătorului Elisabeta, în prezența ministrului de război Dimitrie A. Sturdza și a tuturor ofițerilor Diviziei de Mare.

De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestări, spectacole în aer liber și jocuri de artificii.

Foto: Facebook

Citește și:  

Legendara trupă Metallica a cântat aseară la București un hit de-al lui IRIS…. împreună cu tot stadionul

Ashley Graham este însărcinată! A făcut anunțul în ziua aniversării a nouă ani de căsnicie cu soțul ei, regizorul Justin Ervin

Nu renunță la cocul care a făcut-o celebră nici după ce a născut, dar acum are o explicație. De ce preferă Meghan Markle această coafură?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Moda