Cazuri de miocardită la persoanele vaccinate cu Pfizer

Cazuri de miocardită la persoanele vaccinate cu Pfizer

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Israel au declarat că a fost raportat un număr mic de cazuri de miocardită la persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu serul produs de compania farmaceutică Pfizer.

Într-o declarație trimisă prin e-mail către Global News Sunday, Pfizer a confirmat că sunt „conștienți de rapoartele de miocardită la pacienții care primesc vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19'.

„Peste 260 de milioane de oameni la nivel mondial au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer/BioNTech COVID-19 și nu am observat o rată mai mare de miocardită decât ceea ce ar fi în mod normal la întreaga populație. O legătură clară cu vaccinul nu a fost încă stabilită. Cu toate acestea, cu un număr mare de persoane vaccinate până în prezent, „profilul de risc al beneficiului vaccinului nostru rămâne pozitiv', se menționează în comunicat.

Nachman Ash, coordonatorul campaniei israeliene de combatere a pandemiei, a declarat că un studiu preliminar a arătat „zeci de incidente' de miocardită (inflamație a miocardului) care au apărut la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, în principal după a doua doză.

Ash a spus că nu este clar dacă acest lucru este neobișnuit de ridicat și dacă are legătură directă cu vaccinul. Majoritatea cazurilor au fost raportate la persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.

„Ministerul Sănătății investighează în prezent dacă există un exces de morbiditate (rata bolii) și dacă acesta poate fi atribuit vaccinurilor', a spus coodonatorul campaniei de combatere a pandemiei din Israel.

Ash a vorbit despre această problemă într-un interviu la radio și în timpul unei conferințe de presă. El s-a referit la aceasta drept „semn de întrebare' și a subliniat că Ministerul Sănătății nu a tras încă concluzii.

Determinarea unei legături, a spus el, ar fi dificilă, deoarece miocardita, o afecțiune care dispare adesea fără complicații, poate fi cauzată de o varietate de viruși și un număr similar de cazuri au fost raportate și în anii precedenți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri