Cazul tulburător al lui Archie Battersbee: Părinții se luptă în instanță pentru viața fiului lor

Archie Battersbee, în vârstă de 12 ani, a suferit leziuni cerebrale traumatice în urma unui incident petrecut acasă în luna aprilie și, de atunci, medicii și familia sa s-au luptat în instanță pentru continuarea tratamentului care îl menține în viață.

După o a doua audiere la Înalta Curte, un judecător a decis că tratamentul lui Archie ar trebui să înceteze, decizie pe care familia sa a încercat să o anuleze.

Cine este Archie Battersbee?

Archie a fost descris ca fiind un „luptător înnăscut” de către mama sa, Hollie Dance.

Înainte de accident, Archie era un băiat activ care participa la arte marțiale mixte și gimnastică, a declarat familia sa.

Acest interes pentru artele marțiale mixte i-a stârnit, de asemenea, un interes pentru creștinism în urmă cu doi ani, după ce a văzut alți luptători rugându-se înainte de lupte, au adăugat ei.

Pe 7 aprilie, mama sa l-a găsit inconștient după un incident în casa lor din Southend, Essex. Ea credea că acesta participase la o provocare online. După ce a fost transferat la Spitalul Royal London din estul Londrei, condus de Barts Health NHS Trust, medicii au spus familiei lui Archie că, în opinia lor, leziunile cerebrale erau atât de grave încât ar putea fi în moarte cerebrală.

Medicii au cerut să facă un test de moarte cerebrală, dar familia lui Archie a refuzat, ceea ce a determinat spitalul să deschidă un proces la Înalta Curte din Londra pentru a obține permisiunea de a efectua testul.

În audierile ulterioare, avocații care reprezentau instituția spitalicească au cerut judecătorului să decidă ce măsuri sunt în interesul lui Archie. Testul trunchiului cerebral nu a putut fi efectuat și, de atunci, au avut loc alte audieri pentru a se stabili dacă tratamentul de menținere a vieții ar trebui să continue.

La finalul unei audieri din 13 iunie, judecătorul a decis că Archie a murit în ziua în care i s-a făcut RMN-ul, la 31 mai, și că tratamentul de menținere a vieții poate fi oprit.

La 29 iunie, părinții lui Archie au câștigat un apel pentru ca acest caz să fie reexaminat, iar la 11 iulie a avut loc o nouă audiere, prezidată de un alt judecător, pentru a stabili care este interesul superior al lui Archie.

La 15 iulie, un judecător a decis că este în interesul lui Archie să se pună capăt menținerii în viață, afirmând că este inutil să se continue tratamentul. O cerere adresată Curții de Apel pentru a anula hotărârea a fost respinsă, iar Curtea Supremă a refuzat, de asemenea, să intervină.

Familia lui Archie a depus o cerere la Comitetul Națiunilor Unite pentru drepturile persoanelor cu dizabilități (UNRPD), care a cerut apoi guvernului britanic să amâne retragerea tratamentului până când va examina cazul.

Familia lui Archie spune că acest comitet are un protocol care permite persoanelor și familiilor să “depună plângeri cu privire la încălcări ale drepturilor persoanelor cu handicap”.

Secretarul de stat pentru sănătate, Steven Barclay, a cerut instanțelor o audiere urgentă pentru a revizui cazul, dar trei judecători de la Curtea de Apel au constatat că convenția invocată de comitet nu face parte din legislația britanică și, prin urmare, au menținut decizia inițială conform căreia tratamentul de menținere a vieții ar trebui oprit. O nouă cerere de apel la această decizie a fost depusă la Curtea Supremă, dar a fost respinsă.

Ce spun părinții băiatului?

Părinții lui Archie, Hollie Dance și Paul Battersbee, au susținut că fiul lor are nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca. De asemenea, ei au susținut că medicii și instanța ar trebui să acorde mai multă atenție convingerilor lor religioase și ale lui Archie.

Susținută de organizația de campanie Christian Legal Centre, familia a declarat că a văzut semne de viață la Archie și că medicii nu i-au ascultat. Vorbind după pronunțarea celei de-a doua hotărâri a Înaltei Curți, mama băiatului a numit-o „o lovitură zdrobitoare”.

„Nu suntem de acord cu ideea de demnitate în moarte. A ne impune acest lucru și a grăbi moartea lui în acest scop este profund crud. Dumnezeu să decidă ce ar trebui să se întâmple cu Archie, inclusiv dacă, când și cum ar trebui să moară. Atâta timp cât Archie se luptă pentru viața lui, eu nu-l pot trăda”, a spus ea, potrivit BBC.

Ea a spus că „trăiește cel mai rău coșmar al oricărui părinte” și a promis că „nu va renunța”.

Ce spun doctorii?

Medicii care îl tratează pe Archie au declarat în fața Înaltei Curți că este “foarte probabil” ca acesta să fie în “moarte cerebrală” în urma rezultatelor scanărilor și au cerut instanței să ia în considerare posibilitatea de a ordona oprirea sistemului de susținere a vieții.

În timpul unei audieri, specialiștii au declarat că testele nu au arătat nicio activitate cerebrală “perceptibilă” și că anumite părți ale creierului său prezentau “zone semnificative de necroză tisulară”.

O hotărâre anterioară a Înaltei Curți a arătat că “toate funcțiile corporale ale lui Archie sunt acum menținute prin mijloace artificiale”. La o audiere la Curtea de Apel din 1 august, Sir Andrew McFarlane, președintele Diviziei de familie a Înaltei Curți, a rezumat starea lui Archie pe baza dovezilor medicale.

„Pe scurt, sistemul său, organele sale și, în cele din urmă, inima sa sunt în proces de închidere”, a spus el, relatează BBC.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri