La doar 24 de ani, o tânără se află în moarte cerebrală, după ce a fost diagnosticată cu meningită

o tânără se află în moarte cerebrală, după ce a fost diagnosticată cu meningită

o tânără se află în moarte cerebrală, după ce a fost diagnosticată cu meningită

Diana Ghisoiu are meningită și se află în moarte cerebrală, la Spitalul Județean din Sibiu.

Pe 15 ianuarie, tânăra a împlinit 24 de ani. Dar în schimbul urărilor de La mulți ani', Diana a primit sute de mesaje de încurajare.

Viața Dianei s-a schimbat în data de 4 ianuarie. Atunci, fata a ajuns la Spitalul Militar din Sibiu cu dureri de cap și febră.
Medicii au diagnosticat-o cu meningită și i-au prescris un tratament.

Apoi, au decis împreună cu părinții fetei să o transfere la Spitalul Județean de Urgență. Iar tragedia abia de aici a început.

Potrivit familiei, ambulanța a venit abia după o oră, când fata avea convulsii și crize.
Părinții s-au lovit de zeci de păreri și tratamente, iar seara, Diana era deja în comă.
Două zile mai târziu a intrat în moarte cerebrală.

„Pacienta a fost internată direct în cadrul Secției Clinice Anestezie – Terapie Intensivă, ca pacient al Secției Clinice Boli Infecțioase. Ulterior au fost respectate toate protocoalele medicale iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire evoluția bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat iar în data de 6 ianuarie, ora 22:30 a fost declarată moartea cerebrală. În această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal”, a spus Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, potrivit tribuna.ro.

Părinții cer anchete pentru a stabili de ce ambulanța a sosit cu întârziere

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, Liliana Blaga, admite o întârziere a autospecialei, dar spune că, inițial, cazul nu părea foarte grav.

„Solicitarea a venit pe 112 din partea Spitalului Militar Sibiu la ora 17.54, pentru o pacientă de 24 de ani cu cefalee, amețeli și suspiciune de meningită. Nu a fost prezentat cazul ca fiind unul critic, iar la momentul respectiv ambulanțele erau în teren pentru a asigura urgența în prespital. La ora 19.18 s-a revenit cu apelul pe 112 și s-a comunicat că starea tinerei s-a agravat și că ar fi nevoie de ambulanță cu medic, iar în patru minute echipajul nostru a ajuns și a fost transferată la UPU Sibiu cu diagnosticul de suspiciune meningită. Când a fost preluată, aceasta era confuză, agitată, cu febră și cefalee', a spus Blaga.

Familia nu şi-a dat acordul pentru că fata să fie deconectată de la aparate. Dar, potrivit medicilor, Diana este decedată din punct de vedere medico-legal.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate