În câte moduri poți folosi o varză? La unele dintre ele cu siguranță nu te-ai fi gândit niciodată!

Varza face parte din familia cruciferelor, alături de broccoli, conopidă, rucola, gulie, ridichi sau varză de Bruxelles. Ȋn realitate există peste 300 de tipuri diferite de crucifere, iar varza, cea mai cunoscută dintre ele, poate fi folosită în diferite moduri.

Varza este originară din Europa centrală și meridională, dar ȋn prezent a ajuns să fie cultivată ȋn toată lumea. I se atribuie o serie de proprietăţi digestive, de aceea consumul de vază este foarte crescut sub formă de salate simple sau ȋn combinaţie cu alte legume.

În câte moduri poți folosi o varză?

Deși pare a fi o legumă banală, varza poate fi folosită ȋn diverse moduri care te vor surprinde, fie crudă, fie preparată.

1. Supă de varză

Este destul de cunoscută printre persoanele care doresc să scape ușor și rapid de surplusul de kilograme. Avȃnd puţine calorii, varza se folosește ca ingredient principal pentru o supă alcătuită din legume. Consumată zilnic pe o perioadă de timp, această supă vă scapă de kilograme și vă asigură necesarul de vitamine de care aveţi nevoie.

2. Cataplasme cu varză

Este un remediu din bătrȃni ca atunci cȃnd avem o vȃnătaie pe corp să aplicăm o compresă cu frunze proaspete de varză. Se fixează pe partea afectată și se lasă peste noapte să acţioneze. Dimineaţa surpriza va fi de proporţii cȃnd vȃnătaia se va retrage, iar pielea se va vindeca frumos.

3. Varză murată

Una dintre specialităţile cu care ne delectăm peste iarnă este varza murată. Se poate folosi ȋn salate delicioase, putem prepara varză călită cu afumătură sau tradiţionalele sărmăluţe. Aproape că nu ne putem imagina sărbătorile fără varză murată, iar dacă nu avem un recipient pe balcon, cu siguranţă o cumpărăm de pe rafturile magazinelor.

4. Suc de varză

Pentru persoanele care au probleme cu stomacul, sucul proaspăt stors din frunze de varză reprezintă un pansament gastric natural. Se bea un pahar pe stomacul gol, apoi se lasă să acţioneze jumătate de oră. Veţi constata cum problemele dispar de parcă nu ar fi existat!

5. Salată de varză

Se folosește pe scară largă ca garnitură. Poate fi asociată cu morcov ras, roșii sau castraveţi. Salata de varză este ȋntotdeauna potrivită, delicioasă, ajută metabolismul și procesul de digestie, conţine vitamine și minerale de care organismul are nevoie.

Vezi ce alimente alcaline, la fel ca varza, sunt benefice organismului tau!

Foto: 123rf.com

Citește și: 

Cum poți slăbi rapid și sănătos cu dieta 80/20? Rezultatele apar fără să renunți la alimentele preferate

De ce ar trebui să petreci mai mult timp în cadă după 40 de ani? Uite ce efecte au băile calde asupra organismului

Cum să alegi medicul care ți se potrivește?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse