Cât de importantă este stima de sine și cum pot fi învățate fetițele să se aprecieze mai mult

Cât de importantă este stima de sine

Stima de sine este foarte importantă pentru fiecare individ în parte, aceasta ajutându-ne să ne simțim bine în pielea noastră și să fim mulțumiți cu ceea ce suntem.

Stima de sine se conturează în mare parte în copilărie, motiv pentru care cei mici trebuie să fie învățați în permanență despre tot ce înseamnă aceasta și cât de importantă este ea.  O stimă de sine ridicată atrage după sine o serie de reușite, dar și ideea că orice lucru este posibil, ceea ce face ca deciziile să fie mult mai ușor de luat.

Ce este stima de sine?

Stima de sine se poate traduce prin aprecierea pe care o avem asupra propriei persoane, atitudinea față de noi, încrederea în propriile forțe și conștientizarea locului pe care îl ocupăm în cadrul societății. Făcând o analiza asupra propriei persoane, oamenii își dau seama cu ușurință dacă au o stimă de sine ridicată sau, din contră, nivelul acesteia este unul foarte scăzut. Persoanele încrezătoare în propriile puteri reușesc să realizeze aproape tot ce își propun și au succes mult mai mare în activitățile pe care le desfășoară.

Când vine vorba despre persoanele care au o stimă de sine scăzută, acestea se află în imposibilitatea de a se aprecia la adevărata valoare și au tendința de a pune pe seama altora tot ceea ce se întâmplă rau.

Cum putem dezvolta stima de sine?

Chiar dacă se dezvoltă în principal în copilărie, stima de sine poate căpăta noi valențe și la vârsta maturității. Totuși, este nevoie de foarte multă muncă și răbdare pentru a corecta lucrurile învățate greșit la vârste fragede.  Stima de sine ne influențează foarte mult alegerile și ne poate împinge să urmăm anumite drumuri în viață, motiv pentru care este importat să îi acordăm o atenție sporită.

Stima de sine este importantă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Cu toate aceastea, femeile trebuie să acorde o atenție mult mai mare acestei zone, tocmai pentru că au deseori tendința de a se subaprecia. Astfel, fetițele trebuie să învețe încă de la vârste fragede cât de important este să aibă o părere bună despre ele și să nu încerce să se compare cu cei din jur. Chiar dacă peste tot sunt promovate personalități despre care se scrie că ar atinge perfecțiunea, fetele trebuie să conștientizeze că sunt unice, că trăsăturile lor sunt perfecte și că nu există tipare în care este necesar să se încadreze.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Alimentația copilului stresat de examene! Sfaturi prețioase de la un medic specialist

Tu ce fel de succes îți dorești pentru copilul tău?

Școli de vară pentru copilul tău. Uite unde poate merge pentru a-și consolida cunoștințele

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie