Cât de frecvente sunt închirierile pentru case și de ce merită o astfel de alegere

Cel mai adesea, spațiile ce se închiriază se rezumă la apartamente de diferite compartimentări. Orice zonă mai extinsă ține de nevoia de potenţă financiară. Află însă de ce casele de închiriat pot veni cu mai multe avantaje decât alte tipuri de locuințe.

Casele de închiriat – motivări și preferințe

O casă este clar o zonă mai mare de locuit, cu spațiu îndestulat pentru numeroase alte activități. Se spune adesea că cine stă la casă iubește oamenii, tocmai de aceea își dorește un spațiu amplu, unde să își cheme frecvent prietenii. Alții au chiar o familie mare de unde și nevoia de spațiu, pentru că fiecare membru să dispună de intimitatea necesară.

Ca și motivație însă nu există o limită. Oricine își dorește un stil de viață de un nivel satisfăcător, oricine înțelege că a se înghesui în locații mici este o nefericire pe termen lung, va alege în schimb plăcerea de a locui la casă. Până la urmă, nu trebuie să difere cu nimic motivația celor care sunt în căutare de case de inchiriat, în comparație cu cei care închiriază un apartament spre exemplu.

Casele de închiriat – avantaje de trai

La fel ca și în cazul altor tipuri de locuințe, la casă contează compartimentarea și suprafața utilă. Poate fi un duplex spre exemplu, ceea ce face ca suma chiriei să nu fie chiar de speriat, ba chiar accesibilă.

Dacă punem la socoteală faptul că, în general, casele au ca și sistem de încălzire centrala pe lemne, aceasta este mai avantajoasă de fel. Masa lemnoasă necesară  este mai ieftină decât alte resurse, de genul gazului, cum sunt centralele de apartamente. Așadar, nu trebuie să fie de speriat conceptul în sine, că încălzirea unei case ar fi prea costisitoare.

De asemenea, nu sunt la fel de multe utilități, nu se plătește asociația de proprietari, taxele aferente acestui sistem. Ori dacă casa este în zona rurală, ceva mai departe de oraș, se plătesc taxe și impozite mai mici, la pachet fiind și avantajul de a avea parte de liniște, undeva departe de agitație și trafic intens.

Casele oferă și spațiu verde, de regulă o grădină cât de mică. Creșterea unui copil într-o casă și nu în limitarea spațiului cum implică un apartament reprezintă, de asemenea, un avantaj. Joaca în mediul exterior, aerul sănătos, mișcarea, posibilitate de a exploata și ceva teren aferent, dacă există, sunt lucruri cu adevărat de luat în considerare.

Indubitabil o casă este net superioară ca și confort și nivel de trai față de alte imobile. Așadar, chiar și închirierea este o idee mai acceptabilă decât a restrânge optiunile la apartamente înghesuite și aglomerate.

Cât de răspândită este o astfel de practică? Se pare că mulți încă nu cântăresc destul de bine avantajele de acest gen și se rezumă la idei clasice: dacă îți permiți să deții un spațiu de locuit ar fi bine să fie o casă; dacă poți doar să închiriezi, atunci te rezumi la un spațiu aferent apartamentelor.

Află pe compariimobiliare.ro care sunt prețurile chiriilor la case, în zona ta. Ai putea să fii surprins și să afli că nu sunt chiar atât de costisitoare. Un plan bun pentru a mări familia sau a oferi celei deja existente spațiu cât mai mult. Sună bine?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse