Cât de des e sănătos să îți speli pijamaua

Oamenii de știință au făcut un studiu și câteva teste și au aflat că… ar trebui să ne spălăm pijamalele mai des decât o facem deja. Află cum să îți faci un obicei sănătos din spălatul pijamalelor:

pijamale

foto femeie în pijamale via Shutterstock

Potrivit acestor studii, s-ar părea că oamenii își schimbă pijamalele mai rar decât ar trebui ca să nu aibă parte de probleme de sănătate. Spre exemplu, femeile își schimbă hainele de dormit o dată la două săptămâni, în timp ce bărbații la aproape două săptămâni. Rezultatele sunt îngrijorătoare pentru că exact hainele pe care ar trebui să le curățăm mai des rămân nespălate mai multă vreme și le ținem pe piele!

De ce să îți schimbi pijamalele mai des

Pijamalele sunt articole vestimentare care stau direct pe piele, iar celulele mor și cad destul de rapid – astfel că ne 'schimbăm' pielea într-o rată alertă. Mai mult de atât toate acele celule moarte rămân în țesăturile pijamalelor și fac un mediu propice de dezvoltare al microorganismelor.

Multe dintre bacterii pot fi inofensive, însă sunt mulți oameni care cară pe piele bacterii precum stafilococul sau E.coli. Din cauza stafilococului faci infecții la nivelul pielii, dacă bacteria intră în zgârieturi sau răni, iar din cauza E.coli faci foarte ușor infecții urinare.

Așadar, sfatul oamenilor de știință este să îți schimbi pijamalele după 3-4 purtări. Iar dacă faci duș înainte de culcare – de fiecare dată înainte să îți îmbraci pijamalele – atunci poți lungi perioada până la o săptămână (aproximativ șapte purtări).

Cum speli pijamalele corect

Pijamalele mai groase sau din materiale poroase trebuie spălate pe dos în mașina de spălat, la temperaturi înalte, ca să fie eliminate toate celulele moarte pătrunse în țesătură. Celelalte pijamale ar trebui fie spălate la temperaturi înalte – dacă rezistă – fie călcate cu fierul de călcat odată ce s-au uscat, pentru a elimina eventualele bacterii rămase pe ele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate