Cât cheltuie anual Brigitte Macron în calitate de Primă Doamnă a Franței

Curtea de Conturi a Franței a făcut public raportul privind gestionarea serviciilor de care a beneficiat Președinția Franței în anul 2017. În acest raport, Curtea de Conturi a evaluat nu doar cheltuielile realizate de instituția Președintelui per ansamblu, ci și cele făcute de Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron.

Iată, așadar, cât cheltuie anual Brigitte Macron în calitate de Primă Doamnă a Franței, conform www.nouvelobs.com

Care sunt privilegiile de care beneficiază Brigitte Macron la Palatul Elysee

În calitate de Primă Doamnă a Franței, Brigitte Macron are la dispoziție un director de cabinet, un șef de cabinet și doi secretari. Aceștia din urmă sunt însărcinați cu planificarea întâlnirilor și deplasărilor pe care le efectuează Prima Doamnă. Unul din cei doi se ocupă și cu gestionarea cadourilor pe care Brigitte Macron le primește la Palatul Elysee, dar și de organizarea evenimentelor la care gazdă este cuplul prezidențial. Adesea, secretarul are ca sarcină gestionarea invitațiilor la masă pe care trebuie să le onoreze Emmanuel Macron.

Citește și Cum reușește Brigitte Macron să aibă picioare frumoase și tonifiate

Într-una dintre aripile Palatului, Brigitte Macron are alocate șase birouri. De siguranța sa se ocupă agenții Grupului de Securitate al Președinției Republicii (GSPR). La dispoziția Primei Doamne sunt permanent două mașini. În fine, din cei 71 de angajați ai serviciului de corespondență, 6-7 sunt însărcinați cu urmărirea corespondenței Primei Doamne. În 2017, Brigitte Macron a primit nu mai puțin de 13.000 de scrisori.

Citește și Dieta lui Brigitte Macron: ce mănâncă Prima Doamnă a Franței pentru a se menține suplă

Cât cheltuie anual Brigitte Macron la Palatul Elysee

La dispoziția instituției președintelui sunt permanent un hairstilist și un make-up artist. Ambii sunt atât în slujba lui Emmanuel Macron, cât și a soției sale. Brigitte Macron nu apelează la consilieri din exterior sau privați pe cheltuiala Palatului Elysee.

Consilierul vestimentar al Primei Doamne nu este plătit din bugetul Președinției.

Cheltuielile pentru Prima Doamnă a Franței s-au ridicat, așadar, în 2107, la 278.750 de euro. Comparativ cu predecesoarele sale, Valérie Trierweiler (soția lui François Hollande) și Carla Bruni (soția lui Nicholas Sarkozy), Brigitte Macron a reușit să facă cele mai mari economii la bugetul de stat. Privilegiile de care a beneficiat Valérie Trierweiler au costat statul francez 481.900 euro, în timp ce Carla Bruni a avut nevoie de un buget anual de… 720.000 euro.

Citește și

Cum arată Brigitte Macron în costum de baie? Prima Doamnă a Franței, apariție de excepție

3 ținute controversate ale lui Brigitte Macron

Surse foto: hepta, northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete