Cât câștigă un asistent pe ambulanță? Marian Godina a dezvăluit totul

Cât câștigă un asistent pe ambulanță? Marian Godina a dezvăluit totul

Celebrul polițist Marian Godina a postat pe pagina sa de socializare fluturașul de salariu al unui asistent care lucrează pe ambulanță. Postarea politistului a stârnit o mulime de reacții în mediul virtual, mai în rândul prietenilor săi.

„Asistentă medicală de pe ambulanţă. Păreri?', a scris Marian Godină pe Facebook, în dreptul pozei care conţinea fluturaşul de salariu al unei asistente pe ambulanţă.

Astfel din imagine, se poate observa că asistenta câştigă peste 4.600 de lei pe lună. La acest salariu se adaugă mai multe sporuri de intervenţie, dar şi faptul că lucrează inclusiv de sărbători.

Marian Godina și-a postat și fluturașul său de salariu

După ce ieri, polițistul le-a comunicat tuturor câți bani încasează le lunar, astăzi, Marian Godină a revenit cu un nou comentariu. El a argumentat în detaliu de ce își merită salariul pe care îl ia în fiecare lună, ca angajat în Poliție.

„Postarea în care mi-am făcut public fluturașul de salariu a adunat peste o mie de comentarii în care fiecare și-a dat cu părerea, așa că vreau să îmi spun și eu opinia acum.
Am observat că ne place întotdeauna să comparăm și cam toate comentariile s-au raportat la astfel de comparații cu alte meserii. Dacă mă compar cu mama care muncește de o viață și are salariul cam jumătate din al meu, pot spune și eu că am un salariu decent, așa cum au spus mulți prin comentarii. Dacă îmi compar salariul cu pensia tatălui meu, cae a muncit de la 16 ani în uzină, iarăși pot spune că am un salariu bun. Dacă îmi compar salariul cu al unui fost coleg din liceu care acum distribuie țigări, pot să spun că mi-e rușine să spun că am salariul jumătate cât al lui. Dar cred că aici greșim cu toții, făcând comparații. E în mentalitatea noastră să ne comparăm cu alții, în loc să ne raportăm strict la noi, la ceea ce facem pentru acel salariu. Așa că, dacă tot am postat fluturașul de salariu, am să scriu azi și ce fac eu pentru acei bani. Înainte de asta vreau să demontez câteva argumente cu care nu sunt de acord.

“Dacă nu îți convine, de ce mai stai?” Dacă ești inginer, contabil, lucrezi în IT, șofer etc și lucrezi la o firmă fără să îți convină salariul, te-aș putea întreba asta. De ce nu îți cauți în altă parte unde să te plătească mai bine? Dar nu îl poți întreba asta pe un om care e polițist de vreo 15 ani. Să plece unde? La o altă Poliție? La privat unde să se ducă și ce să spună că știe să facă? Știe să fie polițist? Ba mai mult, nici să facă și altceva pe lângă nu prea poate pentru că avem un statut care ne permite doar să facem creații artistice și literare, în rest nu prea ai voie să ai al doilea job, iar dacă ai avea nu cred că programul ți-ar permite. Probabil că și cei de la MAI profită de aspectul ăsta, de faptul că un polițist cu vechime nu prea are unde să mai plece și de aceea își permit să îl trateze așa. La fel e și în cazul pompierilor și jandarmilor. Te duci să te angajezi la privat spunând că ai fost pompier? Cam la ce job te-ar ajuta experiența ta de pompier sau de jandarm?

“Eu lucrez în construcții de 15 ani și nu iau cât tine! Mi-ar plăcea să am așa salariu!” Spre deosebire de mine, care dacă aș vrea să lucrez în construcții habar nu aș avea să țin o mistrie în mână, acum MAI face valuri de angajări în Poliție, fără școală, doar cu un examen și fără limită de vârstă. Ești liber să încerci și te aștept să îmi devii coleg. În prima lună ai avea un salariu cu vreo 200 de lei mai mic decât al meu.

“Voi stați chiar bine față de cei din învățământ.” Așa cum am mai spus, nu vreau să mă apuc să fac comparații. Chiar e trist ce se întâmplă cu profesorii, dar asta nu înseamnă că dacă ei au salariu foarte mic, eu trebuie să zic sărut mâna și să fiu mulțumit cu al meu, doar pentru că e mai mare decât al lor. 

Ca să revin la ce fac eu ca să îmi merit salariul, o să încep prin a spune că lucrez ca polițist rutier din 2006. În acești 11 ani, am îmbătrânit probabil 20. Nu, nu e o muncă fizică, nu dau la lopată, dar e o muncă în care ai de a face cu omul. Munca asta cu omul mi-a adus vreo 12 plângeri penale pentru infracțiuni de tot felul, de la abuz în serviciu, fals intelectual, purtare abuzivă, lipsire de libertate, tâlhărie, pâna la luare de mită și, deși sună amuzant…dare de mită. Nu e prea plăcut să fii audiat la parchet, chiar dacă știi că ești nevinovat. Am ajuns și pe la DNA de vreo trei ori și nu a fost prea plăcut tonul pe care mi s-a vorbit. Cu toate astea am înțeles că nu ar fi trebuit să fiu așteptat acolo cu suc și fursecuri și susțin în continuare munca anti corupție a procurorilor DNA. Faptul că mereu s-a dovedit că am fost nevinovat mă face acum să nu pot pune botul la poveștile “inocenților” cu averi impresionante ai căror povești lacrimogene ne sunt prezentate la tv, ei pozând în biete victime ale abuzurilor.
Mi-am găsit mașina cu ștergătoarele rupte și zgâriată cu cheia, dar mă consider norocos față de alți colegi de-ai mei ale căror mașini au fost incendiate sau stropite cu lichid de frână.

Nu sunt fricos de fel, dar nu e plăcut să primești câte o amenințare măcar o dată pe lună de la vreun pulifrici cu aere de interlop căruia i-ai luat permisul.
Am fost o dată ultragiat, atunci când m-am trântit cu unul care mi-a rupt uniforma. Deși erau probe concludente, lui i s-a dat neînceperea urmăririi penale și a scăpat cu o amendă administrativă de 1000 de lei, unul dintre argumentele procurorului fiind că omul avea studii superioare și regreta fapta. Atât de tare a regretat-o încât mi-a făcut și el mie plângere penală pe motiv că “polițistul m-a trântit de pământ și m-a călcat cu bocancii pe cap.” 
l-am urmărit o dată pe unul care, în momentul în care eram la geamul lui și îi ceream actele, a demarat și m-a lăsat cu mâna întinsă. După vreo 20 de minute de alergat cu sirene peste borduri și prin parcări, s-a înfipt într-o mașină de gunoi și l-am prins. A fost fain, așa ca-n filme. Doar că în filme nu apare polițistul care, a doua zi, când era liber, umbla pe la vulcanizări să cumpere niște jante mai ieftine pentru VW Vento și nici celui prins, care fugise pentru că avea permisul suspendat, nu i s-ar fi dat NUP pe motiv că el, drăguțul, nu știa sărăcuțul că avea permisul reținut. Mă întreb la ce naiba fugise dacă nu știa? Important e că am înlocuit jantele pătrate cu unele rotunde, second, dar bune.
Că am varice la 30 de ani de la stat în picioare…e un detaliu minor. E plin de reclame la tratamente anti-varice, cică dispar acum și fără bisturiu.
Apropo, ați încercat vreodată să stați în picioare la -20 de grade o oră? Nu zic 4 ore sau chiar 7 și nici în mijlocul unei intersecții unde noxele fac să ajungi cu cămașa de parcă ai lucrat în mină. Doar așa, stând degeaba o oră în picioare. Și la +30 de grade e cam la fel de plăcut.
E fain la Biroul Tamponări într-o zi ploioasă, când lucrezi singur și sala e plină. Pentru că acum se poate face amiabil, la tamponări ajung doar cei care nu se înțeleg amiabil. Din moment ce nu se înțeleg între ei amiabil, e clar că oamenii sunt nervoși și puși pe ceartă. Cel pe care îl consideri vinovat pleacă cu gândul că celălalt a avut pile, asta nu înainte de a-ți ține un mic discurs cu mulți decibeli în care să îți explice că ai făcut abuz și că o să te târască prin tribunale. După 5 oameni d-ăștia într-o zi, ajung acasă și mă răstesc la maică-mea când mă întreabă a doua oară dacă îmi e foame. Asta pentru că alegem întotdeauna să ne descărcăm tot pe persoanele dragi, că doar nu m-oi răsti la nobilul cetățean care îmi plătește salariul.

E frumos să lucrezi schimbul 3. După 7 nopți consecutive de serviciu, aveam liber două zile, din care prima o dormeam, dar cu telefonul deschis pentru că era foarte probabil să fii sunat să dai unele lămuriri. A doua zi liberă era puțin mai bine, dar când venea noaptea mă uitam pe pereți, fiind obișnuit să nu mai dorm. Era rău că apoi eram schimbul 1 și mă duceam nedormit. Mă obișnuiam cu schimbul 1 și intram schimbul 2. Apoi iar 3 și tot așa. Cam dezorientat organismul în stilul ăsta.

Am noroc că sunt mai antisociabil și nu prea sunt sufletul petrecerilor, așa că anii în care mi-am petrecut noaptea de revelion la serviciu nu m-au afectat prea mult. La fel și de Crăciun. Nici prea pios nu sunt, deci mi-am făcut mereu cu drag Paștele la serviciu.

Sunt convins că aș putea scrie încă zece pagini și tot nu ar înțelege unii ce presupune meseria asta de polițist. De afară vedem întotdeauna altfel și nu vom ști nimic despre o profesie până nu o vom practica, dar ne dăm cu părerea. Nu știu cum e să fii profesor, medic, it-ist, manager, taximetrist, șofer, reporter, director, zidar, zugrav etc. Dar știu prea bine cum e să fii polițist și părerea mea e că salariul unui agent de poliție care lucrează efectiv în stradă nu numai că e mic, l-aș putea numi o bătaie de joc atât față de polițiști, cât și față de cetățenii care au nevoie de o poliție eficientă și au pretenții de la noi, comparându-ne de multe ori cu cei din Germania. Poate data viitoare vor compara și salariile.
Și ca să închei, eu aș putea pleca oricând din Poliție pe un salariu mult mai mare, dar îi compătimesc pe colegii mei care nu au posibilitatea asta, care au rate pentru casă, au copii și care sunt legați practic de acest salariu.

Iar lui Mircea Badea, cel care a dat share ieri la el pe pagină la un articol despre salariul meu și se bucura foarte tare, scriind “Șampanie”, îi propun ceva mult mai fain decât a da share și a se bucura la sutele de comentarii ale fanilor lui care mă făceau în toate felurile. Mircea, postează și tu o poză cu salariul tău, apoi găsește un copil dintr-o familie necăjită și hai să îl facem fericit. Îi donăm amândoi salariile noastre, exact cât scrie pe fluturaș. La mine 3045 lei, la tine cât o fi. Sper să accepți. Abia ne și cunoaștem, că tot știu că-ți sunt simpatic,'  a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui a adunat în doar o oră de la publicare peste cinci mii de like-uri din partea fanilor.

Pentru a vedea fluturașele de salariu deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Descoperire șocantă! Numărul de la pantofi îți spune câți ani vei trăi

Jocuri de pe Facebook și cele mai

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri