Castelul bântuit – film VR 360° realizat în România, la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Creat special pentru Halloween, „Castelul bântuit' / „The Haunted Castle' este un film VR 360° de scurt metraj filmat în România, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai mari castele din Europa, construite în stil gotic-renascentist.

Castelul bantuit

Primul film de ficțiune VR 360° realizat de Discovery a fost filamt la începutul lunii octombrie, de către o echipă de experți din Statele Unite, România și Marea Britanie. Imaginea realizată într-un puternic contrast alb-negru, în decorul straniu al castelului, evocă tradiția filmelor și a literaturii horror din europene, făcând trimitere la expresionismul german și la personajul Dracula al lui Bram Stoker: fecioare fantomatice, monștri, apariții enigmatice. Protagoniști: austriaca Elisabeth Vogel și Ion Rizea, actor al Teatrului Național din Timișoara.

„Castelul bântuit' este disponibil pe aplicația mobilă Discovery VR (IOS și Android) și pe DiscoveryVR.com, pe diverse website-uri din portofoliul Discovery, pe canalul oficial YouTube, dar și pe website-ul oficial al Castelului Corvinilor.

După lansarea platformei, în 2015, Discovery VR are acum o listă de programe care include mai bine de 80 de producții, cu conținut nou adăugat în fiecare săptămână. „Castelul bântuit' este primul lor film de ficțiune 360° VR. Prin intermediul acestei tehnologii, spectatorul intră în realitatea virtuală a programului, fiind înconjurat de imagine și de sunet.

dispozitiv Virtual Reality

Spre deosebire de cinematograful clasic, unde acțiunea se desfășoară pe ecran iar spectatorul este un simplu privitor din afară, producțiile VR îl includ într-un mod foarte credibil. Iar această realitate poate fi creată oriunde, inclusiv în propria sufragerie. Unii producători au avut chiar umorul de a recrea atmosfera specifică unei săli de cinematograf: scaune, vecini care-și folosesc telefoanele mobile în timpul proiecției, crănțănit de popcorn… Această ironie este cu atât mai surprinzătoare cu cât este făcută pe bani mulți: bugetele alocate filmelor VR nu sunt mici, date fiind procesările complexe și costisitoare ale imaginilor și sunetului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte