Casă curată și sănătoasă. Ce ai de făcut pentru o locuință cu adevărat sigură

Felul în care arată o casă oglindește perfect oamenii care locuiesc în ea. O casă curată și ordonată este una în care oricine se simte bine, în care domnește buna dispoziție și care, mai presus de toate, este lipsită de factori care ar putea să afecteze sănătatea celor care locuiesc acolo. Iată ce ai de făcut pentru a avea o locuință cu adevărat sigură.

Scapă definitiv de unul dintre cei mai periculoși inamici care se ascund în casa ta

Medicii au atras atenția de nenumărate ori în legătură cu pericolele la care ne expunem dacă avem mucegai în casă. Ce este și mai îngrijorător este atunci când îl vezi înseamnă că este deja instalat de multă vreme în casa ta. Sporii există în casă și îți pot afecta sănătatea înainte să apară formațiunile acelea inestetice pe pereții din casă, deci trebuie să acționezi mereu preventiv cu o astfel de soluție minerală. Ea lasă pereții să respire, deci nu se va forma condens și umezeală, cele care duc la formarea mucegaiului.

Mucegaiul format deja poate fi îndepărtat cu soluții din comerț concepute special pentru asta, sau cu un amestec din 100 de ml de oţet, 100 de ml de apă, 10 ml de apă oxigenată, sucul de la o lămâie și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Trebuie să știi, însă, că atâta vreme cât nu ții cont de luarea unor măsuri pentru prevenirea lui, el va reapărea în scurt timp după ce l-ai îndepărtat.

Buretele de bucătărie, locul în care se ascund milioane de bacterii patogene

Un studiu citat de publicația britanică The Daily Mail a arătat că buretele de bucătărie este unul dintre cele mai murdare lucruri din locuința noastră. Pentru că este folosit zilnic la ștergerea farfuriilor, a mesei sau a blatului, el ar trebui dezinfectat cât mai bine.

Ce ai de făcut? Simplu, fie îl înlocuiești cât mai des posibil, fie îl dezinfectezi punându-l pentru 30 de secunde la microunde. Nu uita să-l umezești puțin înainte să-l introduci în microunde, altfel se va arde.

Elimină praful în mod eficient si pe termen lung

Praful conține o mulțime de substanțe, de la sporii de mucegai despre care am vorbit puțin mai sus, la piele umana descuamată, bacterii și acarieni. El poate provoca alergii și probleme respiratorii, mai ales pentru copii, deci trebuie eliminat în totalitate din casa ta.

Șterge praful în fiecare săptămână cu o lavetă din microfibră. În prealabil, mută toate lucrurile de pe mobilă – este mai eficient decât să le muți atunci când ștergi. Curăță sacul de la aspirator după fiecare folosire și aspiră toată casa o dată pe săptămână (inclusiv draperii, jaluzele și canapele). Este important și să elimini lucrurile vechi și pe care nu le mai folosești, ele fac mai dificilă curățenia și adună foarte mult praf.

Alungă acarienii care se ascund în saltea

Salteaua nu se numără printre lucrurile pe care le cureți cel mai des, însă ea ar merita o atenție sporită. Nu este deloc greu să o cureți bine. Trebuie doar să împrăștii bicarbonat de sodiu pe suprafața ei, să-l lași să acționeze 15-20 de minute, apoi să aspiri bine suprafața ei. Nu folosi niciodată apă pentru a o curăța, lichidul ajunge până în straturile cele mai adânci ale saltelei, iar umezelea este mediul perfect pentru acarieni.

Nu uita să schimbi des lenjeria de pat și să lași zilnic salteaua descoperită, pentru ca ea să se aerisească bine.

Spală rufele în mod corect

Prosoapele de baie, cele de bucătărie, precum și lenjeriile de pat pot să ascundă o mulțime de bacterii, așa că trebuie curățate în mod corespunzător. Ce presupune asta? Să le speli mereu la temperaturi foarte ridicate (cel puțin 60 de grade) și să le schimbi cât mai des posibil. Folosește programul destinat rufelor din bumbac, care este mai lung și igienizează mai bine.

Tu cum te asiguri că ai o locuință curată și sănătoasă? Ai vreun truc legat de curățenie?

Vezi și: 10 trucuri ca să menții curățenia în casă

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse