În dialog cu Andreea Liptak Spiridon, despre secretele longevității


Andreea Liptak Spiridon, cunoscuta prezentatoare TV, a renunțat la cariera în mass-media și s-a orientat către un domeniu provocator care valorifică noile descoperiri genetice în sănătate și frumusețe.

Andreea este invitata Avantaje cu care dezbatem subiecte de sănătate care țin de medicina longevității, un domeniu care ne preocupă tot mai mult. După ce am discutat despre metode detox, despre factorii care influențează calitatea vieții, despre felul în care stresul ne poate îmbolnăvi, acum vorbim despre factorii-cheie în meținerea longevității.

Specialiștii în medicia longevității și genetică au studiat diverse tipologii și au identificat 9 comunități dintre cele mai longevive. În aceste comunități, denumite Blue Zones, speranța de viață este de peste 100 ani.

Citește și despre descoperirile științifice făcute pe populația din Valea Hunza, denumită 'Valea centenarilor', locul vizitat recent de exploratoarea Uca Marinescu.

În Europa, cei mai longevivi sunt cei locuitorii din Sardinia și Grecia. Este un fapt dovedit că acești longevivi trăiesc în comunități unite, fac multă mișcare în aer liber (grădinărit, drumeții montane) și lucrează în natură. Nu fac fitness (în nici un caz în săli închise), nu fac jogging pe marginea bulevardului. Ei trăiesc conectați la natură, cu respect față de semeni. Se raportează mereu la valorile longevității, prețuindu-și vârstnicii.

În aceste comunități, reclamele prezintă oameni longevivi, nu doar tineri și imagini prelucrate în photoshop. În contrapartidă, românii își disprețuiesc vârstnicii, de aceea trăiesc prost. Tinerii nu se raportează la vârstnici, îi disprețuiesc. Atâta vreme cât nu ai respect pentru longevitate, nu poți să îmbătrânești frumos și sănătos. E ca și cum vrei să atragi ceva ce nu ți se cuvine, nu meriți.

Nivelul de civilizație al unei societăți se vede în felul în care își tratează seniorii. Noi, ca popor, nu putem ieși din statisticile negative dacă nu respectăm longevitatea, dacă nu ne prețuim vârstnicii.

De aceea se impune educația în școală pentru respectul față de longevitate.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video