Care sunt pozițiile sexuale care îți pot provoca o infecție urinară?

Uneori, amintirea unei seri de amor este pătată de sosirea celui mai mare dușman al femeii, o infecție urinară.

Infecțiile tractului urinar (ITU) se pot întâmpla oricui, indiferent de vârstă sau sex, dar sunt cunoscute pentru faptul că afectează femeile după o noapte fierbinte. Acest lucru este cauzat de faptul că bacteriile care trăiesc în zona genitală pot pătrunde în uretră, care are o mică deschidere lângă vagin, în timpul sexului.

Bacteriile se deplasează până la vezica urinară și provoacă o infecție, care duce la simptome de durere la urinare și la o senzație constantă de a merge la baie.

Există câteva sfaturi pe care femeile le pot urma pentru a încerca să evite ca o infecție urinară să apară după sex. De obicei, se recomandă să urineze imediat după actul sexual pentru a elimina instantaneu orice bacterie care se află în preajmă.

Dar experții sugerează că multe femei nu sunt conștiente că poziția lor sexuală preferată ar putea fi o problemă.

„Regula generală este că pozițiile cu o fricțiune mai mare între corpuri echivalează cu o șansă mai mare de ITU. În timp ce acțiunea de a te freca de partenerul tău poate fi incredibil de plăcută, mișcarea de frecare este cea care poate răspândi mai ușor bacteriile. Sexul este menit să fie excitant și plăcut. Chiar dacă aceste poziții și activități pot crește șansele de a face o infecție urinară, nu ar trebui să încetați să le faceți, decât dacă vă sfătuiește medicul de familie', a declarat expertul în probleme sexuale, Ruby Rare, potrivit The Sun.

Pozițiile sexuale care îți pot provoca o infecție urinară

Cele mai periculoase poziții sexuale care pot provoca infecție urinară sunt poziția misionarului, cowgirl (atunci când o femeie stă deasupra unui bărbat), degetele sau sexul anal. Singura poziție care evită această afecțiune este Doggy Style, având în vedere localizarea uretrei.

De asemenea, potrivit sursei de mai sus, specialiștii susțin că nu doar sexul cu altcineva poate declanșa o infecție urinară.

„În timp ce ITU poate apărea după sex, este de asemenea posibil ca acestea să apară după masturbare sau după utilizarea jucăriilor sexuale, deoarece acestea ar putea ajuta la împingerea bacteriilor spre uretră. Șansele ca jucăriile tale sexuale să provoace o ITU sunt scăzute dacă sunt curățate corespunzător la fiecare utilizare. Evită jucăriile poroase fabricate din materiale precum PVC, deoarece acestea pot aduna bacterii chiar și după curățarea lor.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că o curățare excesivă poate cauza, de asemenea, probleme, deoarece săpunurile dure și substanțele chimice pot distruge bacteriile bune din vagin, perturbând echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele”, a spus Dr. Vallance-Owen, mai scrie The Sun.

Un alt aspect de luat în considerare este să verificarea prezervativelor. În unele cazuri, prezervativele nelubrifiate și tratate cu spermicid pot crește riscul de a contracta o infecție urinară. Cercetările sugerează că spermicidele pot perturba echilibrul bacteriilor din vagin și din tractul urinar.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii