Care este modul corect de a-ți curăța costumul de baie

Nu toată lumea își petrece timpul căutând și urmând instrucțiunile de îngrijire de pe haine, ceea ce ar putea fi unul dintre motivele pentru care frumoasa ta cămașă nouă se micșorează și devine un accesoriu de mărimea unei păpuși. Și în timp ce blugii și alte haine ar putea rezista neglijenței în materie de curățenie, nu vrei să îți maltratezi costumele de baie, care adesea trebuie să suporte condiții dure, cum ar fi substanțele chimice din piscină sau apa sărată, care pot uza materialul delicat.

Cu o singură piesă, cu mânecă lungă sau bikini, iată cum să păstrezi costumele de baie în stare bună.

Cum să îți cureți costumul de baie?

Potrivit The Spruce, cele mai bune două sfaturi pentru a păstra un costum de baie în condiții optime sunt să îl speli imediat după utilizare și să îl speli manual. Atunci când un costum de baie este expus la cremă de protecție solară, transpirație și substanțe chimice, acesta dăunează elasticității spandexului: clorul poate chiar îngălbeni materialul.

Băgându-l în mașina de spălat, totuși, este o alegere proastă, deoarece materialul ar putea să nu supraviețuiască multor turații ale storcătorului. În schimb, înmoaie-l în apă rece timp de 30 de minute pentru a îndepărta transpirația și substanțele chimice, apoi fă o a doua înmuiere cu o cantitate mică de detergent de rufe, aproximativ o linguriță. Oțetul alb poate funcționa și el. Asigură-te că întorci costumul pe dos.

După clătire, storce excesul de apă și lasă costumul să se usuce la aer. Nu-l atârna, deoarece ar putea întinde fibrele. Întinde-l doar pe suprafețe plate într-o zonă deschisă.

Ar trebui să spălat după fiecare utilizare?

Dacă nu ai folosit cremă de protecție solară, deși ar trebui neapărat să o folosești, și nu ai expus costumul de baie la clor, s-ar putea să nu fie nevoie de o spălare imediată, dar cel mai bine este să îl speli cât mai curând posibil. În caz de nevoie, poți arunca orice costum de baie în mașina de spălat, dar asigură-te că îl pui la un ciclu delicat și că folosești un sac de îmbrăcăminte.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber