Care este diferența de vârstă ideală pe care să o ai cu partenerul tău, dacă vrei ca relația să dureze?

Unii oameni spun că vârsta este doar un număr atunci când vine vorba de dragoste și relații. Cu toate acestea, societatea pare să creadă că ar trebui să existe o limită a anilor care separă doi îndrăgostiți, iar cercetătorii au găsit chiar diferența de vârstă perfectă care crește șansele de longevitate a cuplului.

Oricum ar fi, dragostea, devotamentul și bunătatea sunt cele care contează cel mai mult în orice relație, dar este interesant de văzut ce spun cercetările când vine vorba de diferența perfectă de vârstă.

„Regula celor 7'

Deoarece subiectul privind diferența de vârstă acceptabilă între doi parteneri este subiectiv, iar discuțiile pot continua la nesfârșit, societatea a venit cu o regulă pentru a defini o limită. Această regulă de jumătate din vârsta ta plus șapte ani ar trebui să determine vârsta minimă acceptabilă pentru un partener de întâlnire.

Astfel, conform acestei ecuații, dacă ai 30 de ani, să te întâlnești cu cineva care are 22 de ani ar fi acceptabil, însă o persoană de 21 de ani ar fi considerată prea tânără pentru tine. Cu toate acestea, este posibil ca această linie directoare să nu aibă cu adevărat sens, deoarece, pe baza ei, cu cât înaintăm în vârstă, se pare că diferențele de vârstă mai mari devin acceptabile.
De exemplu, conform acestei ecuații, este în regulă ca o persoană de 60 de ani să se întâlnească cu una de 38 de ani, chiar dacă diferența de vârstă dintre ei este de 22 de ani. Cu toate acestea, diferența de 8 ani între o persoană de 28 de ani și una de 20 de ani nu este acceptabilă.

De asemenea, se pare că timpul nu este de acord cu această ecuație. De exemplu, diferența de 25 de ani dintre Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones nu a fost acceptabilă atunci când s-au căsătorit pentru prima dată în 2000, deoarece el avea 55 de ani, iar ea 30 de ani. Totuși, acum, în 2022, el are 77 de ani, iar ea 52, și se pare că diferența dintre ei se potrivește cu această regulă.

Studiu privind diferența de vârstă ideală pe care să o ai cu partenerul tău

Potrivit Bright Side, un studiu la care au participat 3.000 de persoane a fost realizat de Universitatea Emory și a constatat că, cu cât diferența de vârstă este mai mare, cu atât crește riscul de despărțire.
De fapt, studiul a arătat că:

  • un cuplu cu o diferență de 5 ani are o șansă cu 18% mai mare de a se despărți decât cei care au aceeași vârstă
  • un cuplu cu o diferență de 10 ani are o șansă cu 39% mai mare de a se despărți decât cei de aceeași vârstă
  • un cuplu cu un decalaj de 20 de ani are șanse cu 95% mai mari să se despartă decât cei de aceeași vârstă.

Și pentru a susține acest studiu, unele dintre cele mai recente despărțiri sunt Sylvester Stallone și Jennifer Flavin, care au o diferență de 22 de ani, sau Madonna și iubitul ei, care este cu 35 de ani mai tânăr decât ea, care s-au despărțit după 4 ani.

De asemenea, Leonardo DiCaprio este una dintre vedetele care tinde să se întâlnească cu femei mult mai tinere, însă iubirile sale nu rezistă pe termen lung.
Actorul s-a despărțit recent de iubita sa Camila Morrone, care este cu 22 de ani mai tânără decât el. Relația lor a durat 4 ani.

Printre relațiile sale anterioare se numără și modelul Nina Agdal, cu 17 ani mai tânără decât el, și modelul Bar Rafaeli, cu 10 ani mai tânără decât el, și nici aceste relații nu au rezistat în timp.

Prin urmare, conform acestui studiu, reducerea la minimum a diferenței de vârstă este calea de urmat dacă dorim o relație romantică de durată. Iar cifrele au arătat că o diferență de 1 an este un decalaj ideal pentru ca o relație să supraviețuiască, deoarece aceste cupluri au doar 3% probabilitate de a renunța la ea.

Unele cupluri celebre dovedesc că această teorie este corectă, cum ar fi Mark Zuckerberg, născut în 1984, și soția sa Priscilla Chan, născută în 1985, care sunt căsătoriți de 10 ani.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii