Care este adevărul despre libidoul scăzut și cum se poate rezolva?

Când vine vorba despre femei, libidoul este extrem de complex. Pentru a complica și mai mult lucrurile, apetitul sexual rămâne încă un subiect tabu, în ciuda faptului că lumea pare mai pozitivă din punct de vedere sexual în ultimii ani.

Complexitatea și rușinea care învăluie sexualitatea femeilor le-a lăsat pe multe dintre ele în întuneric atunci când vine vorba de propriul libido. O nouă cercetare realizată de Headspace App și Peanut a constatat că șapte din 10 femei au avut un apetit sexual scăzut.

Și peste jumătate (53%) cred că apetitul sexual scăzut rămâne un subiect tabu în societate. Stella Anna Sonnenbaum, sexolog, cu sediul în Londra, dezvăluie de ce atât de multe femei s-ar putea confrunta cu un apetit sexual scăzut și ce ar putea ajuta la îmbunătățirea acestuia.

„Este important să ne amintim că nu există un apetit sexual normal. Pofta sexuală poate fi influențată de o multitudine de lucruri și adesea are fluctuații de-a lungul vieții cuiva. Multe femei iau medicamente care le pot influența dorința de a face sex, cum ar fi antidepresivele', a declarat Stella Anna Sonnenbaum pentru The Sun.

Potrivit unui studiu american, un procent uriaș de 72% dintre femeile care iau antidepresive au probleme cu dorința sexuală, iar 82% se luptă cu excitarea sexuală. Același studiu a constatat că aproape jumătate (42%) dintre femeile care iau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, cele mai frecvent utilizate antidepresive, raportează probleme în a avea orgasm.

Cu toate acestea, merită reținut faptul că a avea anxietate sau depresie poate fi un factor care contribuie la un apetit sexual scăzut. De asemenea, modificările hormonale din organism pot influența apetitul sexual, a mai precizat sexologul.

„Multe femei au un libido ridicat la 20 de ani, care scade rapid după menopauză”, spune ea.

În timpul menopauzei, nivelurile hormonilor sexuali testosteron și estrogeni scad, ceea ce poate duce, de asemenea, la o scădere a libidoului pentru unele persoane. Pentru unele femei, a avea un libido scăzut ar putea să nu fie o problemă, dar altele ar putea dori să își stimuleze apetitul sexual.

Libidoul, cum poți să-l revigorezi?

În timpul ședințelor cu clienții, Stella folosește un exercițiu în oglindă pentru a le ajuta pe femei să se „îndrăgostească din nou de ele însele”.

Ea a declarat pentru The Sun că din punctul ei de vedere, pentru unele femei, apetitul sexual poate fi corelat cu imaginea corporală.

“Femeile care se simt mai încrezătoare în propria piele par să aibă un libido mai mare decât cele care nu au. Trebuie să fii capabilă să te privești și să te gândești: sunt atractivă. Ni se spune atât de des că, pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai puțin frumoase. Acest lucru este atât de rău pentru încrederea noastră în sine și acest lucru poate avea un impact asupra libidoului nostru”, spune ea.

Un studiu american a descoperit anterior că nemulțumirea față de propriul corp are de fapt un impact asupra tuturor elementelor sexualității, inclusiv dorința, excitarea și chiar orgasmul.

În timpul ședințelor în oglindă, Stella încurajează femeile să își privească propriile organe genitale ca și cum le-ar privi ca pe o „operă de artă”.

„Asta pentru ca ei să descopere o nouă apreciere și înțelegere a propriei persoane”, mai explică specialistul.

De asemenea, Stella Anna Sonnenbaum sugerează folosirea jucăriilor sexuale.

Un impuls pentru cupluri

Pentru femeile din cupluri care doresc să-și redescopere apetitul sexual, Stella recomandă întotdeauna partenerilor să doarmă în camere separate.

„Împărtășirea unei camere poate face ca un cuplu să se simtă mai mult ca niște prieteni decât ca parteneri sexuali. Dormitorul poate deveni mai mult practic decât senzual”, spune ea.

Înghesuindu-vă într-o singură cameră pune, de asemenea, presiune asupra elementului sexual al relației, mai ales dacă una dintre persoane are un apetit sexual mai mare decât cealaltă.

„Am constatat că acest lucru poate duce la faptul că persoana cu un libido mai scăzut se îndepărtează de partenerul său. Se simt presați și acest lucru îi poate îndepărta complet de sex. A avea propriul spațiu îndepărtează această presiune. Și îți poate oferi timp pentru tine însuți, timp pentru a simți lipsa sexului, a spus ea.

De asemenea, este important să simți că ai puterea de a instiga sexul și să spui nu atunci când nu te simți în stare.

„Lipsa de control asupra propriei vieți sexuale poate duce la anxietate în ceea ce privește sexul. Cei care fac pe plac oamenilor tind să aibă probleme cu acest lucru, deoarece ajung să facă sex atunci când nu se simt 100% în stare, doar pentru a-și menține partenerul fericit”, explică Stella.

Unul dintre sfaturile oferite de sexolog este comunicarea deschisă cu partenerul.

„Cheia pentru a fi liber din punct de vedere sexual este să te simți confortabil, iar pentru a face acest lucru trebuie să fii cu adevărat sincer cu tine și cu partenerul tău sexual”, adaugă ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii