Când se aprind luminițele de Crăciun

Când se aprind luminițele de Crăciun

Mai sunt doar câteva zile și intrăm în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Capitala și marile orașe din țară se pregătesc să îmbrace haine de sărbătoare.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că va da startul Sărbătorilor de iarnă, vineri, 30 noiembrie, la ora 19:00, în Piaţa Constituţiei, de unde se va aprinde şi iluminatul festiv de Crăciun.

„Municipiului Bucureşti organizează „Târgul de Crăciun Oficial al Capitalei, între 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în Piaţa Constituţiei, cel mai mare târg de Crăciun din România, care atrage anual peste 1 milion de vizitatori din ţară şi din străinătate. Târgul este deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00'.
„Vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, din Piaţa Constituţiei se va aprinde, ca în fiecare an, iluminatul festiv, care va da startul Sărbătorilor de iarnă în Capitală, colorând cele mai importante artere ale oraşului', informează Primăria Capitalei.

Când se aprind luminițele de Crăciun în alte orașe

Încă din luna noiembrie, Sibiul a îmbrăcat straiele de sărbătoare. La jumătatea lunii noiembrie au fost aprinse luminițele de Crăciun, iar startul festivităților a fost dat de deschiderea târgului dedicat zilelor de iarnă.

În Cluj-Napoca, luminițele de Crăciun se vor aprinde pe 1 Decembrie.

Pe străzile din Bârlad, Crăciunul a venit din luna septembrie. Reprezentanții Companiei de Utilități Publice din Bârlad au început montarea a sute de steluțe, globuri și alte decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, încă de la începutul toamnei.

Târguri de Crăciun în București și în țară

Târgul de Crăciun din București va fi inaugurat tot în Piața Constituției, de Sfântul Andrei, pe data de 30 noiembrie. Acesta va putea fi vizitat zilnic, din 30 noiembrie până pe 26 decembrie, în intervalul orar 10.00-22.00, anunţă Primăria Capitalei.

Între 30 noiembrie – 26 decembrie, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cei mici se pot bucura gratuit de plimbări în caruselul amplasat în piaţă special pentru ei. Patinoarul este una dintre atracţiile îndrăgite ale târgului, cu intrare liberă, fiind deschis zilnic.

În perioada 26 noiembrie – 24 decembrie, la Mall ParkLake se va organiza „Târgul de cadouri și delicii de Crăciun'.

Joi, 29 noiembrie, la ora 12:30, se deschide Târgul ,,Poveste de Crăciun' la Opera Comică pentru Copii. Acesta se încheie pe 15 ianuarie. Un alt târg de cadouri pentru Crăciun va avea loc și la Romexpo, în perioada 7 – 9 noiembrie.

În Sibiu, Târgul de Crăciun din Piața Mare s-a deschis pe 16 noiembrie și își așteaptă vizitatorii până în 3 ianuarie.

Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca și-a deschis porțile în data de 23 noiembrie. Pe 1 decembrie, brașovenii sunt așteptați la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului.

 

Iulia sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri