Când este simfonia lalelelor 2019

Când este simfonia lalelelor 2019

De 41 de ani, Piteştiul respectă tradiţia Simfoniei lalelelor. Simfonia lalelelor 2019 este un festival dendro-floricol care va reuni, ca în fiecare an, producători de flori din ţară şi străinătate.

Timp de trei zile, prin manifestările artistico-culturale ce vor avea loc aici, Piteștiul va deveni capitala florilor, muzicii și tinereții. Ediția anterioara a Simfoniei lalelelor a fost marcată de un eveniment care a scandalizat o țară întreagă: o fetiță de trei ani a fost pusă să stea în cap pe plăcile de granit din Piața Primăriei, în cadrul paradei care a precedat deschiderea oficială. La paradă, participa prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Anul acesta, la festival și-a anunțat prezența preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a confirmat, neoficial, prezenţa la eveniment, intenţionând ca apoi să viziteze şi mai multe obiective industriale din judeţ.

Când este simfonia lalelelor 2019

Anul acesta, Simfonia lalelelor are loc în weekendul 12-14 aprilie. Expoziția dendro-floricolă cu lalele va avea loc la Casa Cărții din Pitești. Parada florilor se va desfășura vineri, 11 aprilie, începând cu ora 11.00, pe traseul Primăria Pitești – Casa Cărții. La ora 12.00, va avea loc deschiderea oficială la Casa Cărții.

Sâmbătă, cu începere de la ora 10.00, va avea loc Crosul lalelelor, în Lunca Argeșului. În cele trei zile, vor avea loc o serie de spectacole organizate de Primăria Pitești, în centrul orașului: un spectacol folcloric, un spectacol de muzică ușoară, un spectacol de sunet și lumini al fântânii muzicale din Piața primăriei, concerte simfonice, proiecții de filme, printre care “Bohemian Rhapsody” și “Oh, Ramona” (ambele la cinematograful “București”), focuri de artificii.

Unde se ține simfonia lalelelor

Festivalul lalelelor organizat de municipalitatea piteșteană se va desfășura atât în Piața Vasile Milea, cât și la complexul expozițional Casa Cărții. Expoziția se transformă, în aceste zile, într-un adevărat muzeu al florilor. Intrarea la expoziție este 5 lei pentru adulți, 2 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Pe cele două etaje ale expoziției vor fi etalate aranjamente florale aparținând expozanților din mai multe orase. Ai ocazia să admiri de la aranjamente florale obișnuite la tablouri realizate în întregime din flori, la obiecte de mobilier decorate cu flori.

Cine cântă la simfonia lalelelor 2019

Pe scena din Piața Primăriei vor urca artiști precum Lora, Zdob și Zdub, cântăreții de muzică populară: Claudia Șerbănescu, George Popescu, Diandra Popaiacu, Alin Gabriel Matei, Rodica Oprican, Violeta Dincă, grupul vocal “Zavaidoc”, Marcela Fota, Ileana Lăceanu, filarmonica Pitești, pianistul Horia Mihail.

Citeste si

Care a fost varianta originală a celebrei melodii a lui Luigi Ionescu, Lalele'

Ce flori ar trebui să îi oferi soției, mamei sau fiicei? Uite cum alegi buchetul de flori potrivit

Sursa foto: facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri