Când este Dragobetele în 2018? Sărbătoarea iubirii pe care românii o așteaptă în fiecare an

când este dragobetele 2018

Cu toate că tinerii au preluat sărbătoarea americană a iubirii și oferă cadouri pe 14 februarie, de Valentine’s Day, există destul de multe persoane care preferă varianta românească a acestei sărbători și aleg să își exprime iubirea de Dragobete. 

Când este Dragobetele în 2018?

Dragobetele este sărbătoarea românească a iubirii și este celebrată, la fel ca în fiecare an, pe data de 24 februarie. Această sărbătoare populară reprezintă prilejul perfect pentru a ne demonstra iubirea față de partenerul sau partenera de cuplu. Declarațiile de dragoste, cadourile cu mesaj special și gesturile mărunte fac din această sărbătoare un moment cu totul special și în care se pune foarte mult accentul pe sentimente și pe strârnirea celor mai intense emoții.

Pentru că Dragobetele este o sărbătoare veche în tradiția poporului românesc, oamenii obișnuiesc ca în această zi să țină cont de o mulțime de superstiții și tradiții. Chiar dacă multe dintre ele s-au mai pierdut odată cu trecerea timpului, în zonele rurale, românii încă respectă obiceiurile care se leagă de această sărbătoare a iubirii.

Legenda spune că numele acestei sărbători este dat de fiul Babei Dochia, Dragobete, acesta fiind considerat un zeu al iubirii și un protector al tinerilor, un fel de Cupidon din mitologia romană sau Eros din mitologia greacă. Se spune că Dragobete era un tânăr foarte frumos și astfel reușea să le seducă pe femei, multe dintre ele îndrăgostindu-se iremediabil de el.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele mai frumoase citate despre iubire

Cele mai romantice zodii. Acești nativi pun mare preț pe iubire

Fă aceste lucuri și vei atrage rapid iubirea și prosperitatea în casa ta

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse