Câinii fără stăpân omoară căprioare în păduri

În comuna Jucu, județul Cluj, câinii fără stăpân au omorât multe căprioare și un bursuc, spun oamenii care trăiesc în zonă. Câinii au atacat weekend-ul trecut o altă căprioară care, din fericire, a reușit să scape cu viață.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB avertizează că problema câinilor maidanezi sau a câinilor lăsați liberi este una extrem de serioasă:

“NICIO SĂPTĂMÂNA FĂRĂ UN ATAC AL CÂINILOR LIBERI ȘI CU PROPRIETAR, ASUPRA VÂNATULUI ȘI A ALTOR ANIMALE

Au omorât multe căprioare, un bursuc și mulți alți câini!

Ieri la Jucu acești dulăi au atacat încă o caprioară. Din păcate nu avem imagini cu ea, a reușit să fugă după atac, dar din spusele celor care cunosc zona aflam că: Filmarea este din primăvară dar sunt aceeași câini. Au omorât multe căprioare, un bursuc și mulți alți câini.'

Primarii ne spun că în comuna lor nu există câini maidanezi și câini liberi, și nu își deranjează votanții și nu organizează campanii de sterilizare. Oricum ar fi, acești câini trebuie ținuți în curte de către proprietari, dar cine îl sancționează?

Deținătorul lor a mai fost vizitat de poliție, dar nu se deranjează să ia măsuri. Vom trimite poliția și de această dată.

Până acum Poliția animalelor a delegat cazurile, le-a ignorat sau pur și simplu nu și-a făcut simțită prezenta la astfel de situații. Această structură lucrează în defavoarea animalelor, doar atât ne-a demonstrat deocamdată.

Însă aceste animale au devenit un adevărat pericol public, iar situația trebuie să se schimbe”

Tragedia de pe Lacul Morii se poate repeta

Situația câinilor fără adăpost din România s-a agravat în ultimii ani în multe localități din țară. Cea mai bună soluție pentru a reduce numărul animalelor de pe străzi și din adăposturi este sterilizarea lor, susțin specialiștii.

Se confirmă: câinii pot mirosi oamenii răi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri