Bucurestiul de altadata – Expozitie de fotografii
Apa Nova Bucuresti si Primaria Muncipiului Bucuresti in parteneriat cu Centrul de Informare ONU pentru Romania au dedicat luna octombrie persoanelor varstnice cu ocazia Zilei Internationale a acestei categorii de varsta, sarbatorite la 1 octombrie.
In aceasta luna ne-am amintit de Bucurestiul tinerilor urbani de altadata si am strans fotografiile personale ale parintilor si bunicilor pentru Expozitia Tinerilor Urbani de Altadata ce va fi inaugurata la Centrul de Informare ONU pentru Romania si expusa la Muzeul Municipiului Bucuresti, Palatul Sutu (Adresa: B-dul I.C. Bratianu nr.2, sector 3, Bucuresti) din data de 3 noiembrie.
Povestiri de Bucuresti ale Tinerilor Urbani de Altadata
Prin anii ’50-’60 studentii se plimbau dupa cursuri sau la sfarsitul saptamanii pe bulevardul de langa Cismigiu. 6.03 sau 6 Martie este vechea denumire a actualului Bulevard Regina Elisabeta. „Calea Victoriei era pentru elite, 6 Martie era al studentilor' spune doamna Alexandrina Udroiu in timpul unei discutii care reconstituie traseul sau urban in Capitala Romaniei pe baza unor fotografii de colectie din trecut. Dansa este una dintre „tinerii urbani de altadata” ce au stat de vorba cu tineri urbani de astazi despre cum era Bucurestiul acum zeci de ani.
S-au strans cateva povesti frumoase despre Bucuresti, iar initiatorii campaniei „Povestiri de Bucuresti ale Tinerilor Urbani de Altadata” – Apa Nova Bucuresti, Primaria Capitalei si Centrul pentru Informare ONU pentru Romania – invita bucurestenii de toate varstele sa descopere fotografiile de pe strazile Bucurestiului de altadata in expozitia care le reuneste incepand cu 3 noiembrie.
Acest eveniment se inscrie in campania aniversara Apa Nova Bucuresti la implinirea a 10 ani de activitate in Capitala si intitulata «Tu faci Bucurestiul !», dedicata bucurestenilor, pentru un oras mai prietenos si mai civilizat.
Pe parcursul anului 2010, campania «Tu faci Bucurestiul !» cuprinde o serie de actiuni lunare menite sa marcheze aniversarea unei companii legata in mod organic de existenta orasului si isi propune sa le reaminteasca bucurestenilor de relatia speciala pe care acestia o impart cu orasul.