Braşovul continuă lupta împotriva cancerului la sân!

La start se vor alinia două dintre cele mai cunoscute sportive românce, Maricica Puică, laureată cu aur (atletism, 3.000 m) şi bronz (atletism, 1.500 m), la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984 şi Corina Ungureanu, campioană mondială şi europeană la gimnastică.

Organizate în trei ediţii în Bucureşti (2010, 2011, 2012), Marşul şi Crosul Casiopeea s-au extins de anul trecut şi în alte oraşe mari din ţară, Braşovul fiind prima gazdă a unei ediţii regionale a evenimentului.

Înscrierile se pot face direct la locul evenimentului începand cu ora 08:30 până la 09:30 sau direct pe site-ul oficial al asociaţiei www.casiopeea.org.

Fiecare persoană înscrisă va achita o taxă de participare, în valoare de 40 de lei, reprezentând o donaţie.

Fondurile strânse în urma acestei acţiuni vor fi folosite în totalitate pentru achiziţionarea de proteze mamare, ce vor fi dăruite unor femei care au suferit o mastectomie.

Câştigătorii vor primi premii constând în produse şi vouchere oferite de sponsorii evenimentului.

Marşul şi Crosul Casiopeea se organizează anual pentru ajutorarea directă a femeilor diagnosticate cu cancer mamar. Aşadar, fiecare înscris contribuie la îmbunătăţirea vieţii beneficiarelor.

Un alt obiectiv al Marşului şi Crosului Casiopeea vizează prevenţia şi informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân.

Fiecare participant adult va primi un voucher pentru o ecografie mamară gratuită, graţie parteneriatelor cu Clinicile Anima din Bucureşti şi Hiperdia din Braşov, care le permite femeilor să beneficieze de o depistare precoce şi să reducă astfel riscurile apariţiei cancerului de sân, sau ale unei mastectomii.

 “De la prima noastră ediţie până în prezent, am colectat peste 55.000 de euro şi am achiziţionat 550 de proteze de mamare. Ne dorim ca prin extinderea acţiunilor noastre în cât mai multe localitaţi din ţară, treptat, să ajutăm cât mai multe femei care au trecut prin această experienţă tulburătoare, care este cancerul de sân, ”, a declarat Nathalie David – Preşedinte al Asociaţiei Casiopeea.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri