Bookfest 2010, o editie reusita

Salonul a reunit peste 150 de edituri, care au oferit, cu reduceri semnificative, titluri de carte din genurile si pe temele cele mai diverse. Pentru cititorii de carte „traditionali', editurile au oferit colectii speciale sau volume de mari autori nationali si internationali, iar pentru cei interesati de formatele electronice, au pus la dispozitie numeroase audiobook-uri si CD-uri.

Bookfest 2010 a fost editia cu cele mai multe evenimente de pana acum: peste 300 de lansari, 20 de dezbateri, mese rotunde si ateliere, patru concerte, zeci de concursuri interactive, numeroase sesiuni de autografe.

Printre oamenii de cultura prezenti la Bookfest s-au numarat Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Constantin Balaceanu-Stolnici, Eugen Simion, Paul Cernat, Nicolae Manolescu, Aurora Liiceanu, Neagu Djuvara sau Ion Caramitru.

Ministri, parlamentari sau personalitati ale vietii social-economice si financiare au trecut pragul Salonului, participand la diverse lansari sau dezbateri: Adrian Cioroianu, Ion Iliescu, Dinu Patriciu, Kelemen Hunor, Radu Berceanu, Mugur Isarescu, Cristian Topescu sau Varujan Vosganian.

Vizitatorii Salonului de Carte au avut ocazia de a descoperi si latura de scriitori a unor personalitati din sfera mass-media: Ion Cristoiu, Grigore Cartianu, Cristian Tabara, Robert Turcescu, Marius Tuca, Alice Nastase, Dan Negru, Oreste Teodorescu. Printre artistii care au performat pe scena Pavilionului 13 al Romexpo s-au numarat chitaristul José Luis Montón si percutionistul Odei Lisazo din Spania, Ada Milea, Ioan Gyuri Pascu sau Maria Raducanu.

Actorul Marian Ralea i-a incantat pe copii cu povestiri traduse din spaniola in care i-a inclus interactiv ca personaje. Pe de alta parte, copiii de toate varstele s-au bucurat de prezenta Margaretei Paslaru, a Melaniei Medeleanu, a lui Iurie Darie si a Ancai Pandrea, care s-au aflat in mijlocul lor cu povesti, cantece si desene la Clubul Soriceilor de Biblioteca.

Initiativa Asociatiei Editorilor din Romania (AER) de internationalizare a Salonului de Carte Bookfest, prin invitarea la aceasta editie a Spaniei, s-a dovedit de bun augur. Vizitatorii au avut sansa de a descoperi in programul „Spania, tara invitata' cultura scrisa a acestei tari, cunoscand direct sase romancieri, doi dramaturgi si doi traducatori si promotori spanioli care si-au expus opiniile si experientele literare in cadrul meselor rotunde organizate in Pavilionul 13.

Mai mult, Bookfest a reunit in Pavilioanele 16 si 14, in cadrul programelor „Atelierele Bookfest sau „Cu cartile pe masa, respectiv Cafenelele literare „Romania literara' si Lavazza', specialisti din toate zonele culturii scrise romanesti: autori, editori, traducatori, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenti literari, critici, animatori si jurnalisti in domeniul cultural, precum si alti actori cu aport important in universul cartii si al lecturii.

Vizitatorii au putut semna Apelul pentru supravietuirea cartii si lecturii si au donat carti pentru copiii din centrele de plasament ale judetului Ilfov.

Ultima zi a Salonului a marcat si anuntarea castigatorului bursei la cursul de Management de Proiect, oferita de CODECS. In urma unui concurs de eseuri cu tema „Rolul cartilor in dezvoltarea profesionala', juriul format din Gheorghe Stefanescu, Director Program Management de Proiect CODECS, Cristina Poterasoiu, Director Executiv al AER si Horia Barna, director proiect Bookfest 2010, a ales-o castigatoare pe Mirela Andreescu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri