Bloody Mary
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Istoria acestui cocktail a inceput in 1920, cand Fernand Petiot, un barman de origine americana de la Harry’s New York Bar din Paris, a amestecat pentru prima data suc de rosii si votca, in parti egale.
Pe atunci nici nu se gandea ca aceasta bautura va ajunge sa fie cunoscuta in intreaga lume si a botezat-o, dupa ce s-a sfatuit cu prietenii, Bloody Mary, in cinstea unui club din Chicago numit Blood Club si a iubitei sale, Mary.
Cativa ani mai tarziu, cand Petiot s-a mutat la New York, a luat cu el si reteta cocktail-ului. Sefii Hotelului St. Regis, unde acesta si-a continuat cariera, au incercat sa schimbe numele bauturii in Red Snapper, dar si-au dat seama ca newyorkezii, oameni sofisticati, nu s-ar fi aratat prea impresionati.
Bautura era putin cam seaca pentru gustul lor, asa ca Petiot s-a gandit sa o „condimenteze” putin. El a adaugat piper negru, sos Worcestershire, lamaie si, pentru cei cu gusturi mai „aprinse”, o doza generoasa de sos Tabasco.
![]() |
Ingrediente:
|
Pofta buna!