Avertizare meteo de ultimă oră: cod galben de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării

avertizare meteo de ultimă oră

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de ultimă oră, valabilă pe data de 6 mai, între orele 14 și 23. În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Avertizare meteo de ultimă oră: ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină

În intervalul 6 mai, ora 23 – 07 mai, ora 23, se vor înregistra cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte. 

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Pe parcursul zilei de marți (7 mai), vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Avertizare meteo de ultimă oră: prognoză de tornadă în București

Pentru orele următoare, meteorologii anunță furtuni violente, cu caracter de tornadă. Furtunile vor fi însoțite de grindină și de descărcări electrice. De asemenea, Adminstrația Națională de Meteorologie a emis informare meteorologică de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din România, inclusiv București. Sunt prevăzute furtuni, unele violente, însoțite de averse puternice, grindină, vânt puternic și o tornadă.

Sursa foto: libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri