Avertisment din partea medicilor:”Unii copii pot rămâne simptomatici de Covid pe durate de până la…”

În ultimele zile numărul copiilor infectați cu Covid a crescut vertiginos. 387 de minori sunt internați, 13 sunt la ATI.

S-a dublat numărul copiilor bolnavi de Covid, varianta Omicron

Mai mult de 3.300 de infectări în rândul copiilor au fost confirmate cu noul coronavirus în 24 de ore, dar tulpina OMICRON nu a provocat deocamdată multe situații grave, mai ales în rândul copiilor. 13 copii sunt tratați în secțiile de Terapie Intensivă.

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală sunt diagnosticați cu Covid, în medie, 10 copii pe zi. „Manifestările clinice sunt cele cunoscute pentru copiii ajunși în spital: febră, laringită pneumonie. Mai apare și componenta digestivă, ea trebuie avută în vedere și luată ca simptom Covid', a declarat Raluca Alexandru, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Din păcate Ministerul Educației nu are o situație clară a numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor. Secretarul de stat Sorin Ion spune că datele ajung la centru în fiecare vineri, în condițiile în care nu s-ar putea centraliza în fiecare zi informații din 17.000 de școli.

Simptomele la copiii mici diferă de cele ale elevilor și pre-adolescenților.

Alertă pentru părinți: au fost dezvăluite cele mai frecvente simptome Omicron la bebeluși

'La copiii foarte mici putem să ne păcălim. COVID, în epoca Omicron, poate să înceapă ca o gastroenterită acută. Cei mai mulți sugari de ieri au venit cu febră și vărsături, nu au venit ca boală respiratorie – sau nu în prim plan boală respiratorie” a spus Mihai Craiu, medicul pediatru de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului (INSMC)

Medicul a atras atenția părinților:

“Unii copii pot rămâne simptomatici pe durate de până la 12 săptămâni după infectarea cu noua variantă.”

În total, până pe 19 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.944.916 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 23.389 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.793.668 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.548 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Foto > 123rf

Citeste și:

Un simptom al variantei Omicron poate apărea atunci când mănânci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate