Averea lui Ion Iliescu. Cine ar putea moșteni toate bunurile președintelui care nu are niciun copil

Ion Iliescu are 91 de ani și de o bună perioadă de timp s-a retras din viața publică. Fostul președinte al României trăiește alături de soția Nina. Cei doi nu au copii, însă mereu s-au bazat pe ajutorul unui băiat de suflet.

În luna martie a acestui an a împlinit onorabila vârstă de 91 de ani. De ani de zile Ion Iliescu nu a mai fost văzut în spaţiul public, chiar și la ultimele scrutinuri de vot a solicitat urma mobilă acasă pentru a nu mai fi fotografiat și pentru a-şi exercita dreptul legislativ.

Referitor la averea pe care o are, fostul preşedinte al României a avut mai multe venituri graţie funcțiilor pe care le-a ocupat. În 2008, Ion Iliescu avea următoarele venituri trecute în declaraţia de avere: circa 54 000 lei indemnizaţie de senator, circa 55 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996.

În declaraţia de avere din 2007 mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989.

Cine va moșteni casa din București, obiectele de artă? Ion Iliescu şi Nina sunt împreună de 70 de ani, dar nu au avut niciodată copii. Au un băiat de suflet. Este vorba despre Mihai Bujor Sion. Soţii Iliescu s-au ocupat de educaţia şi studiile bărbatului. În prezent, acesta este consulul României în Manila (Filipine). Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan, după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-ar fi prăbuşit în munţi, scrie bugetul.ro.

Povestea de dragoste dintre Ion Iliescu şi Nina

Cei doi s-au cunoscut în adolescenţă, când aveau doar 18 ani. S-au văzut, s-au plăcut, iar trei ani mai târziu s-au căsătorit, chiar dacă familiile lor nu au fost de acord.

„Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit', a declarat Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Din păcate, cei doi au încercat să aibă copii, dar Nina Iliescu nu a reușit să rămână însărcinată. „Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut', a mărturisit Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri