Avantaje & Spitalul Monza, luptă pentru creșterea nivelului de conștientizare a cancerului la nivel național


Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, către anul 2030 ar putea exista 26,4 milioane de noi pacienţi cu cancer, 17 milioane de decese anual (boala devenind prima cauză de deces în lume) și 80 de milioane de persoane cu cancer, în viaţă după cinci ani de la diagnostic.

Dar cancerul nu este o boală modernă. El există, cu certitudine, de la începuturile omenirii, deşi astăzi pare a fi mult mai frecvent decât în trecut.

Revista Avantaje împreună cu Spitalul Monza au invitat cititoarele Avantaje la o dezbatere despre conștientizarea maladiilor neoplazice în rândul populației. Medicii secției de oncologie, împreună cu dr. Cristian Gabriel Viișoreanu de la Institutul Sânului, dar și cu dna. prof. Elvira Brătilă de la Endometricare, au vorbit celor prezenți despre importanța constituirii unui sistem medical performant, mai ales pentru pacientul oncologic care are întotdeauna nevoie de echipe pluridisciplinare pentru un tratament eficient.

Vezi pozele

Doamna conf. dr. Carmen Orban, director general al Grupului Monza, prezentă la dezbatere, a precizat că acesta este dezideratul după care se ghidează noua secție de oncologie recent înființată în cadrul spitalului, aflată sub aceeași baghetă a excelenței în medicină.

Evenimentul organizat de revista Avantaje în parteneriat cu spitalul Monza a adus în prim plan una din marile probleme ale pacientului oncologic la nivel național.

Lipsa unui sistem coerent de medicină oncologică realizat după principii holistice, care să preia pacientul în toate fazele evolutive ale bolii și să-l ghideze sistematizat către tratament.

Vindecarea unui pacient diagnosticat cu cancer aduce în discuții discipline multiple care trebuie să conlucreze cu succes către vindecarea maladiei neoplazice.

Foto: Sorin Cioponea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului