Au inceput inscrierile la cea de-a 24-a editie a scolii de ghizi montani

scoala, ghid, Christian Adventure, munte

Scoala de ghizi, destinata insetatilor de adrenalina si iubitorilor de munte, este un proiect ambitios, cladit pe baza a 13 ani de experienta. De-a lungul celor 23 de editii, Christian Adventure a reusit, printre altele, cucerirea unor varfuri de renume, precum Kackar (3937m) din Turcia sau Mont Blanc (4810m) din Franta. De asemenea, echipa scolii de ghizi se implica si in proiecte de ecologizare, precum reusita din Valea Cerbului.

Structurata pe doua planuri ce se desfasoara in mod simultan, unul practic si unul teoretic, scoala de ghizi deschide poarta catre cunostintele geografice de baza ale muntilor din Romania si catre experienta necesara cuceririi celor mai inalte varfuri din tara. Pe langa acestea, cursantii vor descoperi tainele speologiei, ale escaladei sau ale competitiilor de orientare turistica. Tot in cadrul scolii de ghizi vor invata despre pericolele existente in munti si isi vor dezvolta abilitatea de a se descurca in situatii de avalansa, supravietuire sau acordarea de prim ajutor.

Scoala de ghizi dureaza in total 8 luni de zile, primele doua luni reprezentand o perioada de evaluare, iar urmatoarele sase luni reprezinta perioada de instruire si antrenament. Cursurile teoretice, serviciile ghizilor si instructorilor, precum si echipamentul tehnic pus la dispozitie sunt oferite gratuit cursantilor.

scoala, ghid, Christian Adventure, munte

Pentru inscrieri si mai multe detalii despre scoala de ghizi Christian Adventure viziteaza site-ul www.christian-adventure.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri